ΕΛΛΑΔΑ

Χίος

Από Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το πρώτο ιδιωτικό λύκειο ναυτικής κατεύθυνσης στη χώρα

Το πρώτο ιδιωτικό λύκειο ναυτικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα «έβαλε πλώρη» χθες στον αύλειο χώρο του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στη Χίο της ναυτοσύνης, με την επίσημη παρουσίαση των «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικής Κατεύθυνσης» συμφερόντων του γνωστού εφοπλιστικού Ομίλου.

Με θερμά λόγια τόσο η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου Ευτυχία Βλυσίδου όσο και οι διοικητές των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού ΑΕΝ Μηχανικών της Χίου και Πλοιάρχων στις Οινούσσες Μαρία Κάτσαρη και Παντελής Βατούσης αντίστοιχα, καλωσόρισαν στον χώρο της εκπαίδευσης το νέο Λύκειο. Τόνισαν πως αυτό δίνει ώθηση στη ναυτική εκπαίδευση ενώ χαρακτηριστική ήταν η φράση του διοικητή της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, που ανέφερε ότι «όπως η θάλασσα είναι απέραντη και τους χωρά όλους, το ίδιο συμβαίνει και με τη ναυτική εκπαίδευση».

Φανερά συγκινημένος ο καπετάνιος Παναγιώτης Τσάκος, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την παρουσία τους, ενώ αναφερόμενος στην τεχνολογία και τεχνογνωσία που έχει μπει στην ναυτική εκπαίδευση και ζωή, τόνισε: «τίποτα από όλα αυτά δεν αντικαθιστά την ναυτοσύνη που έχει ο Έλληνας ναυτικός και πάνω σε αυτή στηρίζεται τόσο η αξιοπιστία των Ελλήνων ναυτικών όσο και η ικανότητα τους».

Στην παρουσίαση παράστησαν οι πρέσβεις της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, αυτοδικοικητικοί, εκπρόσωποι της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Χίου, καθώς και στελέχη του ομίλου Τσάκου που μετέφεραν την εμπειρία τους και τις ανάγκες για εκπαίδευση των Ελλήνων ναυτικών.

Το ιδιωτικό ΕΠΑΛ ναυτικής κατεύθυνσης, που ίδρυσε ο όμιλος Τσάκου μετά την αδειοδότησή του από το κράτος θα λειτουργήσει στη Χίο τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.