ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάλι με ανατροπή

Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στον τελικό του Rogers Cup! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας εκπληκτικός για ακόμη μια φορά Στέφανος Τσιτσιπάς, κατάφερε πάλι με ανατροπή να νικήσει και τον Κέβιν Άντερσον, νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη και να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, στον τελικό του Rogers Cup, που διεξάγεται στο Τορόντο.

Ο αγώνας των ημιτελικών ήταν συγκλονιστικός και κυριολεκτικά πήγε πόντο με πόντο, ειδικά στο πρώτο σετ, όπου ο Άντερσον νίκησε στο τάι-μπρέικ με 7-6(4).

Στο δεύτερο σετ ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, νο 27στον κόσμο, έσπασε μία φορά το σερβίς του 32χρονου Νοτιοαφρικανού, προηγήθηκε 3-1 και στο τέλος το πήρε με 6-4. Πόντο με πόντο πήγε και το τρίτο σετ, το οποίο επίσης οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ κι εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε και πάλι μια εκπληκτική αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία στις δύσκολες στιγμές και τελικά νίκησε με 7-6(7), ολοκληρώνοντας τον αγώνα μετά από 2 ώρες και 51 λεπτά. Έτσι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό masters 1000.

 

Είναι η δεύτερη φορά που νικάει τον Κέβιν Άντερσον, καθώς τον Μάιο είχαν συναντηθεί στο Εστορίλ κι εκεί πάλι με ανατροπή είχε νικήσει 2-1. Αυτή είναι η έκτη νίκη στην καριέρα του Τσιτσιπά, επί αντιπάλου που βρίσκεται στο «top-10».

Θυμίζουμε πως στην εκπληκτική διαδρομή του ως τα ημιτελικά ο Έλληνας πρωταθλητής απέκλεισε τέσσερις τενίστες που βρίσκονται πιο πάνω από αυτόν στην παγκόσμια κατάταξη, οι τρεις μάλιστα στο «top-10». Στον α’ γύρο νίκησε με 6-3, 7-6(3) τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμχούν, νο 24, στον β’ γύρο με 6-3, 7-6(6) τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, νο 8, στον γ’ γύρο με 6-3, 6-7(5), 6-3 τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχο 13 τίτλων Grand Slam και 69 τίτλων συνολικά, νο 1 στον κόσμο για μεγάλο διάστημα και νο 10 σήμερα και στα προημιτελικά με σπουδαία ανατροπή 3-6, 7-6(11), 6-4 τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νο 3 στον κόσμο και περσινό νικητή της διοργάνωσης.

Αντίπαλος στον τελικό θα είναι ο  Ράφαελ Ναδάλ, κάτοχος 17 τίτλων Grand Slam και 79 τίτλων συνολικά.

Στον μοναδικό μέχρι τώρα τελικό της καριέρας του σε μια ATP διοργάνωση, τον περασμένο Απρίλιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πάλι απέναντι στον Ναδάλ. Ήταν στο όπεν της Βαρκελώνης κι έχασε από τον πολυνίκη του συγκεκριμένου τουρνουά με 2-0 σετ. Και εκεί, για να φτάσει στον τελικό, είχε αποκλείσει τρεις τενίστες του «top-20».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.