ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι θα φιλοξενούνται

Γιατί ο Δήμος Νισυρίων αγόρασε ακίνητο στην Αθήνα

Ανακοίνωση για την αγορά διαμερίσματος επιφάνειας 130 τετραγωνικών μέτρων στην Αθήνα εξέδωσε ο Δήμος Νισυρίων.

Η διαρρύθμισή του είναι τέτοια, που επιτρέπει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου διαμερίσματος, που θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας  συμπατριωτών μας που διάφορες ανάγκες τους υποχρεώνουν να έλθουν στην Αθήνα, για θέματα υγείας, οπότε θα υπάρχει ένα χώρος να διαμένουν όσο χρειασθεί, χωρίς να προστίθενται στις στενοχώριες τους και το ζήτημα, πού θα μείνουν.

Η ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αγορά του διαμερίσματος επιφάνειας 130 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται δίπλα στο διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Δήμου Νισύρου, 3ης Σεπτεμβρίου 25 στην Αθήνα, που βρίσκεται η Γιαννίδειος Νισυριακή Εστία (δωρεά του αείμνηστου Αρμόδιου Γιαννίδη) όπου στεγάζονται ο Σύλλογος Νισυρίων Αθηνών «ΓΝΩΜΑΓΟΡΑΣ» και η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών. Το τίμημα που κατεβλήθη προσδιορίστηκε στις 66.000,00 ευρώ και κρίνεται ιδιαίτερα συμφέρον. Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί πλέον ένα ακόμα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου.
Mέ την αγορά του ακινήτου και την ενοποίησή του με το υπάρχον ακίνητο, πέραν της κάλυψης των αυξανομένων αναγκών της παροικίας, καλύπτεται και μια σημαντική κοινωνική ανάγκη. Η διαρρύθμισή του είναι τέτοια, που επιτρέπει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου διαμερίσματος, που θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας  συμπατριωτών μας που διάφορες ανάγκες τους υποχρεώνουν να έλθουν στην Αθήνα, για θέματα υγείας, οπότε θα υπάρχει ένα χώρος να διαμένουν όσο χρειασθεί, χωρίς να προστίθενται στις στενοχώριες τους και το ζήτημα, πού θα μείνουν.
Είναι γνωστή η άποψη μας για τις απανταχού Νισυριακές παροικίες και τους συλλόγους που τις εκπροσωπούν. Θεωρούμε πως η κάθε μια τους αποτελεί μία Νίσυρο μακριά από τη Νίσυρο και με αυτή την οπτική θα πρέπει να πορευόμαστε. Η προσφορά των Νισυρίων της διασποράς σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο είναι τεράστια και ιστορικά καταγεγραμμένη. Οι απανταχού Σύλλογοι μέσα από τις καταστατικά οριζόμενες δραστηριότητες τους, πέραν του κοινωνικού τους έργου, μεταλαμπαδεύουν τα έθιμα, τη μουσική, τις παραδόσεις μας στις επόμενες γενεές και κρατάνε ζωντανή την πατρίδα στις καρδιές όλων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.