ΕΛΛΑΔΑ

Έντονο παρασκήνιο

Η αμερικανική εμπλοκή στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Έντονο παρασκήνιο με παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα προηγήθηκε της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία, 167 ημέρες μετά την σύλληψή τους.

Όπως αναφέρεται όλα συνέβησαν στην συνάντηση της τουρκικής αποστολής, που έσπευσε άρον άρον στις ΗΠΑ, ώστε να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους, με στόχο να δουν τι θα γίνει με τις πρόσφατα επιβληθείσες κυρώσεις αλλα και τους μόλις ολίγων ωρών δασμούς στους τουρκικό χάλυβα που είχαν επιβληθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τις επαφές τούρκων αξιωματούχων με στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών στις 8 Αυγούστου οι Αμερικανοί έδωσαν στους συνομιλητές τους λίστα με περίπου 15 ονόματα κρατούμενων σε τουρκικές φυλακές.

Στον κατάλογο, σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, περιλαμβάνονταν τα ονόματα του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Στην κορυφή βρισκόταν το όνομα του Aμερικανού, ευαγγελιστή πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται επί 22 μήνες στην Τουρκία.

Οι διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον δεν κατέληξαν σε λύση της κρίσης στις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Άγκυρας, οδηγώντας σε νέα κατάρρευση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου την Πέμπτη, 9 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.