ΚΟΣΜΟΣ

Wall Street Journal

Οι ΗΠΑ απέρριψαν τούρκικο παζάρι για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον

Την πληροφορία οτι η Τουρκία προσπάθησε να προχωρήσει σε μια μορφής ανατολίτικο παζάρι σχετικά με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους του Λευκού Οίκου υποστηρίζει ότι η Άγκυρα πρότεινε στην Ουάσινγκτον να απελευθέρωσει τον Μπράνσον με αντάλλαγμα τη διαγραφή προστίμων που έχουν επιβάλει οι αμερικανικές αρχές σε τουρκικές τράπεζες.

Η απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση αυτή, σύμφωνα με τις πηγές της WSJ, ήταν ότι όλα τα άλλα θέματα θα συζητηθούν αφού απελευθερωθεί ο Αμερικανός πάστορας.

Κατά την εκτίμηση της WSJ η αρνητική απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή μέσα στην εβδομάδα των νέων οικονομικών μέτρων που προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

«Ένας πραγματικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ δεν θα είχε συλάβει εξαρχής τον Μπράνσον» πρόσθεσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εκφράζοντας τη στάση της Ουάσινγκτον για το θέμα.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθαρίζεται, ίσως, περισσότερο η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Πέμπτης ότι οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν τίποτα για τον αθώο όμηρο, όπως χαρακτήρισε τον πάστορα Μπράνσον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.