Neo

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προσπάθησε να βάλει τάξη…

Την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2010 και την πρώτη υπουργό Περιβάλλοντος στην χώρα μας Τίνα Μπιρμπίλη θυμίζουν στο Κίνημα Αλλαγής με νόημα, όταν ακούνε για την επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων από την νυν κυβέρνηση, στον απόηχο της εθνικής τραγωδίας με την φωτιά στην Ανατολική Αττική, που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς.

Ήταν βλέπετε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που πήρε προ επταετίας μία δύσκολη, για όσους λαμβάνουν υπόψη το πολιτικό κόστος, απόφαση, στην προσπάθειά της να βάλει τάξη στο ζήτημα των αυθαιρέτων, σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση που ενώ μετρά ήδη τριάμισι χρόνια στο τιμόνι της χώρας, δεν προέβη σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων πριν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. «Εάν είχαν δει ότι υπήρχαν προβλήματα, γιατί τόσο καιρό δεν έκαναν όλες τις κρίσιμες αλλαγές;», αναρωτήθηκε χθες δημόσια ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, για να καταλήξει πως «είναι ντροπή να επιδιώκουν να αποσείσουν τις ευθύνες, καταφεύγοντας στο παρελθόν την ώρα που υπάρχει μία πρόδηλη ανευθυνότητα κι ανεπάρκεια από αυτούς που είχαν την αρμοδιότητα»…

20 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μάριος 1:25 17/08/2018

    Το γεγονός ότι ακόμη και σημερα που λογικα θα έπρεπε να έχουν ξεβρακωθεί όλοι οι καραγκιόζηδες και οι υποσχέσεις τους για …επαναδιαπραγματεύσεις, Ζαππεια και νταούλια, υπαρχει κοσμος που πιστεύει οτι στην κρίση μας έβαλε ο ΓΑΠ απο το Καστελλόριζο, ειναι άλλη μια απόδειξη του οτι δεν έχουμε καμία σωτηρία…

    • manos 22:27 17/08/2018

      Άσχετος και εμπαθής όπως και οι όμοιοί σου. Αυτοδιαπομενη και οικολογική ήτανε η γλάστρα τσούρμο, αλλά που να ξέρεις από τέτοια βλαχαδερο.

  2. Από άνθρωπο που φύτευε το φυτό με τη γλάστρα και έπεφτε με το χέρι στην αλυσίδα… Αυτός προσπάθησε να βάλει τάξη..

  3. l 14:40 10/08/2018

    Γιώργο, πάλι εσύ θα κληθείς από το ΛΑΟ να σώσεις την ΕΛΛΑΔΑ

  4. FREEMAN 13:29 08/08/2018

    Reportaz: Ο άγνωστος υπερήρωας στο Μάτι , που στα μουγκά , μεταμφιεσμένος σε σούπερμαν-πυροσβέστη ΕΣΩΝΕ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ την νύχτα της 23/6 , ήταν ο ΕθνικοΚεφαλαιούχος Ραφηνάτος Μπουκωμένος-Μουγκός ΑστοΓιΑργότερας , που τον παράτησε και η πλυντηριογυναίκα του . . . λένε πως η 2η σκιά δίπλα του ήταν ο Σουπερπάκης . . . η ΝΔ τελικά είναι πράγματι κόμμα ηρώων ! Για αυτό και η ηρωική ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ της δράση το 2010-2011 ΑΓΚΑΛΙΑ με τον Σουλιώτη Καμένο της και το συριζο36ρικο τότε νήπιο .

  5. dimitris 5:59 06/08/2018

    Ο μόνος που έβαλε φωτιά σε όλη την Ελλάδα από το Καστελόριζο.

    • freeman 11:36 06/08/2018

      Πάντως , η οικογένεια Μιχαλολιάκου σου , μια χαρά τσεπώνει min 20.000 Καστελοριζικά ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ τον μήνα. . . εσένα ψωμόλυσσα, δεν σου δίνουν μία ε ?

      • dimitris 15:04 06/08/2018

        Δεν περιμένω τίποτα απο κανένα κοπριτη Μιχαλολολιακο,απο κανένα μα κανένα κοπριτη του συστήματος
        τίποτα.

        • freeman 11:48 07/08/2018

          Πάλι καλά που το καταλάβατε εκεί στη ΧιτλερόΡατσιστότρυπα . . . πως τους αναδείξατε ως νταβατζήδες σας και άρα φυσιολογικά αυτοί σας φέρονται ως πουτανάκια τους . Κοίτα να επιστρέψεις κάπου τριγύρω από εκεί που ήσουν ΠΡΙΝ το 2010 . . .πριν το Τυφλό Αυτοκαταστροφικο ΑντιΠαπανδρεικό μένος της κοινωνίας , ανοίξει το καπάκι του απόπατου και επιτρέψει στα χιτλερικά σκατά ξεχυθούν ανάμεσά μας .

          • dimitris 19:00 07/08/2018

            Δεν έχεις σωτηρία θα παραμείνεις για πάντα χάπατο.

    • MANOS 20:40 09/08/2018

      Και για το ολοι οι επομενοι πυροσβεστεσ αντι να ριχνουν νερο στην «Φωτια» που αναψε ο ΓΑΠ εριχναν τονους βενζίνης και σε κατακαψαν ανθρωπε μου?? Βρε δεν αφήνετε πια αυτά τα παραμυθια γιατι δεν εχουν Δρακο?? Αν τον αφηνατε θα ειχε τελειωσει η περιπετεια πολύ-πολύ πριν τους ψεφτοσωτηρες Σαμαροβενιζελους και αλλους μετα από αυτόν. Άλλος σου την ειχε αναψει την φωτια και την κοπανισε μεσάνυχτα αλλα που να παρεις χαμπαρι εσυ και οι αλλοι βολεψακηδες με τον πακτωλο των Δισ Δανειων που επερναν για Μαξιλλαρακι (τα θυμασαι τα 75 Δις Παπαθανασιου???).

  6. Πριν οκτώ (8) χρόνια και 23 εβδομάδες από σήμερα έγινε μια συμβολική κίνησης από την τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου :
    http://www.tanea.gr/news/greece/article/4574352/?iid=2

    Η κατεδάφισης ενός φημισμένου και πολυσυζητημένου αυθαίρετου και παράνομου κτισματος στην Παραλία στον Άλιμο της Αττικης .
    Ειπώθηκαν πολλά τότε , κυρίως από την αριστερά και εκτοξεύθηκε πολύ λάσπη από τους υπόλοιπους πολιτικαντηδες κατά του Γιώργου Παπανδρέου .
    Εγω και όσοι άλλοι προοδευτικοί πολίτες άσχετα με τις κομματικές μας προτιμήσεις είδαμε την ενέργεια αυτήν του τότε πρωθυπουργού σαν σωτήρια και ελπιδοφόρα για για το πολυπαθές περιβάλλον στα χέρια των εκμεταλλευτών του ( το έγραψα άλλωστε στο σχόλιο μου επι του άρθρου της εφημερίδας ) χαρήκαμε και ανακτήσαμε τις έσέλπιδες μας ότι κάτι θα διορθωθεί επι τέλους σε τούτο τον τόπο μας ! Ιδού το σχόλιο :
    “ Δημοσθενης Μπογδης
    Παναγιώτης Μ 12/5/2010 15:45
    Αγαπητε φιλε ,
    Δεν ειναι ακριβως ετσι , οτι δηλαδη οι Ελληνες εναντιονονται στην προοδο οταν την βλεπουν να ερχεται φερνοντας μαζι της και την αλλαγη της νοοτροπιας μας που εχουμε σαν λαος σε πολλα θεματα ηθους και υφους…..
    Αποδειξη της συντριπτικης υποστηριξης των Ελληνων στην Κυβερνηση Παπανδρεου ( αυτην εδω την Κυβερνηση , οχι τις Κυβερνησεις του περασμενου ΠΑΣΟΚ ) ειναι το γεγονος οτι παρολα τα στενοχωρα για τους εργαζομενους και τους συνταξιουχους μετρα που πηρε και παιρνει ,
    η δημοτικοτητα της μεγαλωνει μαζι και με την ποσοστιαια διαφορα απο ολα ανεξαιρετως τα κομματα της αντιπολητευσης .
    Μη σε απασχολουν τα σχολια που διαβαζεις εδω .
    Κατα κυριο λογο προερχονται απο δυο τρια , το πολυ πεντε ατομα που εχουν για δουλεια τους το πως θα κατηγορουν το Νεο ΠΑΣΟΚ υπο τον Γιωργο Παπανδρεου .
    Δεν μασας , οπως δεν μασαει η κοινη γνωμη .
    Τωρα που με τις σωστες ενεργειες βραχυκυκλωθηκαν οι Διεθνεις και εγχωριοι τοκογλυφοι , τωρα θα βλεπεις τις Αλλαγες που οραματιζομαστε ολοι εμεις που μονο δια της εργασιας ξερουμε να κερδιζουμε στην Ζωη μας . Εμεις που δεν αποβλεπουμε σε ρουσφετια και ανταλλαγματα ,οταν υποστηριζουμε την παραταξη μας . Ενδιαφερομαστε μονο για το συλλογικο καλο του τοπου , ξερουμε καλα οτι τα πολλα τους λογια ειναι και η φτωχια τους , η ματεοδοξια και η μειοδιοτηση που προσφερουν στην γενετειρα τους .
    Ειναι τα μανιταρια με συντομη ζωη και το πολυ δηλητηριο .
    Ειναι οι Κασσανδρες που ξεμαλιαζονται μενοντας εκθετοι σε οτι ισχυριστηκαν μεχρι τωρα …..
    Επειδη ξερω τους τροπους και τα καμωματα τους , οπως τους παρακολουθω για δυο χρονια γεματα ,……..τωρα που γυρισα στην πατριδα απο τις δουλειες μου στα ξενα, θα σου αναφερω οσες προφητειες και βρωμιες εχουν γραψει και τις φορες που εχουν φαει τις γλωσσες τους .
    Φιλε μου μην αμφιβαλεις !
    Α λ λ α ζ ο υ μ ε , δ ε ν β ο υ λ ι α ζ ο υ μ ε !
    Υπαρχουν και καποιοι αλλοι , που θα παρουν τα θερινα ανακτωρα μαζι μετην Κανελλη, αυτους πες τους μονο οτι ονειρευονται με τον κ… ξεσκεπαστο “.

    Τώρα η διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλει προφανέστατα να πάρει την προσοχή και το ανάθεμα του λαού από τις ευθύνες των Δημοσίων Υπηρεσιών και από τους πολιτικούς τους Προιστάμενους που είναι ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ του ….άρχισε το “θέατρο κατεδαφίσεων “ τάχαμου μου !
    Που ήσαν όλα αυτά τα χρόνια παι πριν χαθούν άδικα τόσες ψυχές στην Μαύρη Δευτέρα 23 Ιουλίου 201 στο Ματι της Αττικής υπο την αδράνεια του ΔΡΑΓΑΤΗ Τσίπρα ,όπως τότε το 2007 στην Ηλεία με τον αγροφύλακα Κώστα Καραμανλή .
    Διερωτουμαι τι ειναι άραγε αυτή η μάστιγα με μας τους Νεοελληνες ! Να μην μαθαίνουμε από τα παθήματα μας , ούτε και να παραδειγματιζόμαστε από τις καλές ,σωστές και τίμιες προσπάθειες των όσων πραγματικά προσπάθησαν να μας αλλάξουν !

  7. ΚΩΣΤΑΣ 17:36 04/08/2018

    Ξεχασατε μου φαινεται οτι τον ΓΑΠ τον εριξε Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

  8. Νίκος 20:38 03/08/2018

    Σίγουρα ο Γαπ θα έσωζε τον τόπο. Με τον Σπιρτζη μπροστάρη, να εξηγεί πώς να νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα. Κάποιοι ξεχνάνε πως οι μισοί σημερινοί συριζαίοι ήταν συνεργάτες του Γαπ και προβαίνουν σε ατυχείς συγκρίσεις κι αναλύσεις.

    • Θ.Τ. 9:07 04/08/2018

      Ο «Νίκος» ξεχνάει – λέμε τώρα – πως αυτοί που λέει συνεργάτες του ΓΑΠ, ήταν από ΤΟΤΕ υπονομευτές είτε σιωπηλοί παρατηρητές στον ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ αγώνα που έδωαε με – είναι αλήθεια – με ελάχιστους πραγματικούς συνεργάτες. Λίγους είχε, ΠΑΑΑΑΡΑΠΟΛΛΑ κατάφερε ή/και ξεκίνησε, λίγα είπε και βέβαια όχι «τα λεφτα υπάρχουν» χωρίς το ΑΑΑΑΑΑΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο ΜΟΝΟΣ πυροσβέστης ΑΚΟΜΑ.

  9. harko 13:12 03/08/2018

    Πολιτικός 20 χρόνια μπροστά από τους άλλους ο Γιώργος Παπανδρέου. Οταν μιλούσε για την κλιματική αλλαγή και για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας (πράσινη ανάπτυξη), που θα σώσουν τον πλανήτη, οι…αυθεντίες και τα εξαπτέρυγα τους στα ΜΜΕ τον λοιδωρούσαν ως…Γιωργάκη. Φάτε τώρα στη μάπα ένα Τσίπρα, ένα Καμμένο, ένα Τόσκα, ένα Κουρουμπλή, ένα Σκουρλέτη και όλα τα κατακάθια της πολιτικής απάτης και ανυποληψίας. Και μετράτε (μετράμε δυστυχώς) ακόμα νεκρούς της…κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής ανικανότητας των Συριζανέλ.

  10. Στην πράξη και όχι στα λόγια φαίνεται αν ο δημόσιος άνδρας είναι προοδευτικός ή αντιδραστικός. Οι συριζανέλ είναι μεταμφιεσμένη μαύρη αντίδραση που απειλούσαν για να πάρουν την εξουσία και ξανά απειλούν τα θύματα για να παραμείνουν σ αυτήν. Σε αγαστή σύμπνοια με την ορίτζιναλ, μαύρη δεξιά. Ακόμα και το κακόφωνο όνομά τους (σύριζα θα σε κόψω) τραμπούκικη απειλή υποκρύπτει. Η κυβέρνηση ΓΑΠ ηττήθηκε από την ενδημική βαρβαρότητα της ελληνικής μαύρης αντίδρασης.

  11. freeman 11:47 03/08/2018

    ΣΕ ευχαριστούμε Γιώργο Παπανδρέου , που το 2010 ,ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΕΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ορθόδοξη ή ριζοσπαστική λύση , μας κράτησες ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ (ακόμα πληρώνεις το ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ) στην Πολιτισμένη Δύση (ΟΝΕ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ) . ΚΑΙ ΑΣ εσκουζαν-εκαιγαν-λεηλατούσαν-στασίαζαν κατά ΠτΔ & Ε.Δ στη Θεσσαλονλικη 28/10/11 – δολοφονούσαν οι Πακο-Καραμανλο-Σαμαρο-Καμένοι , οι ΠΑΣΟΚΟ-λαμογιο συνδικάλες και οι σταλινοχιτλερικοί ΤσιπροΜιχαλολιάκοι . ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ σου επιφυλάσσει ο Ιστορικός του Μέλλοντος.

  12. Η καλύτερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μεταπολιτευτικά

    • Θ.Τ. 10:02 03/08/2018

      ΑΚΟΜΑ ειναι ο ΜΟΝΟΣ πυροσβέστης στην κρίση. Εκανε πάααραπολλά, με ελάχιστους ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥΣ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.