ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Δικαιοσύνης

Κοντονής: Είμαστε κράτος δικαίου και οι μεταγωγές Ξηρού και Κουφοντίνα έγιναν χωρίς διακρίσεις

Στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί για μετατροπή του Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων έγιναν οι μεταγωγές του Χριστόφορου Ξηρού και του Δημήτρη Κουφοντίνα σε άλλες φυλακές, επαναλαμβάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και επιτίθεται εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για ακραία ψευδολογία.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής με δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή» επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και τηρεί απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και πως αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικασθεί σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη «17Ν» και προ ημερών μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές Βόλου ενώ ο Χρ. Ξηρός έχει καταδικασθεί σε έξι φορές ισόβια και μετήχθη χθες στις φυλακές Χαλκίδας.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Εάν δεν βρισκόμαστε μπροστά στο γνωστό φαινόμενο της ακραίας ψευδολογίας, την οποία μετέρχεται επί μονίμου βάσεως η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, θα νόμιζε οποιοσδήποτε συνετός άνθρωπος, ότι ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου. Φυσικά δεν πρόκειται περί αυτού, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν φυλακές πολυτελείας, ούτε φυσικά κολαστήρια Γ’ τύπου, όπως επίσης ότι οι μεταγωγές πραγματοποιούνται προς υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου, να μετατραπεί το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, για την αποφυγή άσκοπων μεταγωγών, από τις επαρχιακές φυλακές στο Κέντρο. Πολύ περισσότερο που οι τελευταίες μεταγωγές ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών που έχουν επιβληθεί. Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως εκ τούτου τηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.