ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής : Όταν η ΝΔ χαρακτηρίζει χούντα δική της ρύθμιση, είμαστε «μπροστά στις πόρτες του φρενοκομείου»

«Τελικά, ήταν "χούντα" η ΝΔ το 2006 που είχε νομοθετήσει το ίδιο πράγμα που νομοθετούμε εμείς σήμερα;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας Στο Κόκκινο, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

«Μένω έκπληκτος με αυτό που άκουσα, δεν το είχα ακούσει... Αυτό το παιδί το έχω ακούσει αρκετές φορές να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την νοημοσύνη των πολιτών, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτή την κατάντια», σχολίασε ο κ. Κοντονής, προσθέτοντας ότι «με αυτού του τύπου την αντιπολίτευση, βρισκόμαστε μπροστά στις πόρτες του φρενοκομείου».

«... Όταν αποκάλυψα ότι η ρύθμισή μας είναι ταυτόσημη με τη ρύθμιση του 2006, τουλάχιστον οι εκπρόσωποι του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ δεν ξαναμίλησαν. Γιατί ούτε αυτοί πρέπει να το ήξεραν, να το θυμόντουσαν. Και ακούω αυτά τα πράγματα», είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «η ρύθμιση προβλέπει -και σωστά το είχε νομοθετήσει η ΝΔ το 2006- η προϋπηρεσία των αρεοπαγιτών στη θέση τους, για να κριθούν ως αντιπρόεδροι, να είναι διετής».

Ο κ. Κυρανάκης είχε πει, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι η κυβέρνηση με αυτή τη ρύθμιση δείχνει «καθεστωτικές νοοτροπίες» και ότι «αυτά δεν τα έκανε ούτε η χούντα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.