ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας

Κουρουμπλής: Η χώρα μπαίνει σε μια καινούργια πορεία δίκαιης ανάπτυξης

«Φεύγω υπερήφανος από αυτό το υπουργείο και την κυβέρνηση, γιατί προσπάθησα να δικαιώσω την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού όπου και αν μου ανέθεσε να διατελέσω έργο», τόνισε σήμερα ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης, με αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας τον Νεκτάριο Σαντορινιό. Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός επισήμανε ότι αυτό το υπουργείο έχει μπροστά του τεράστιο πεδίο να δημιουργήσει και να αναδείξει τα μεγέθη που καλείται να υπηρετήσει όπως είναι η ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο απερχόμενος υπουργός, αφού έκανε απολογισμό του έργου του στο υπουργείο, ευχαρίστησε όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, τονίζοντας ότι αυτή κυβέρνηση συγκρούστηκε με μικρά μεσαία και μεγάλα ζητήματα, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητα που τη διακατέχει. «Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις γιατί υπηρετήσαμε με πίστη την πατρίδα και το συμφέρον του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι «φορείς του ευρύτερου τομέα της ναυτιλίας τοποθετούνται με ικανοποιητικό τρόπο για την έως τώρα συνεργασία».

Και προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να του αναθέσει ένα άλλο πόστο, αυτό του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος στη Βουλή, στην τελευταία περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας, όπου θα υπάρξουν πολύ μεγάλες αναμετρήσεις σε θέματα, όπως το Σύνταγμα το Μακεδονικό και άλλα ζητήματα.

«Αυτό το υπουργείο έχει μπροστά του τεράστιο πεδίο να δημιουργήσει και να αναδείξει τα μεγέθη που καλείται να υπηρετήσει όπως είναι η ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας» σημείωσε από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης και τόνισε: «Είναι σημαντικό αυτό που επιτελέστηκε από τον απερχόμενο υπουργό τον κ. Κουρουμπλή σε συνεργασία και με τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας».

«Η χώρα μετά την έξοδό της από την οχτάχρονη περίοδο των μνημονίων της σκληρής επιτήρησης και εποπτείας που απονεύρωσε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας μπαίνει σε μια καινούργια πορεία δίκαιης ανάπτυξης, αλλά και ανάταξης εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων που δεινοπάθησαν βαρύτατα τραυματισμένα από την οικονομική κρίση», προσέθεσε σημειώνοντας ότι όταν ο πρωθυπουργός του «εμπιστεύθηκε τη συγκεκριμένη θέση, επιχειρηματολόγησε υπέρ της σημαντικότητας αυτού του υπουργείου, ότι είναι αυτό που μετέχει αποφασιστικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας». «Και είχε απόλυτα δίκιο» τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.