ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακροδεξία στίγματα «βλέπει» στη ΝΔ

Μάκης Μπαλαούρας: Ευελπιστώ ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

«Τα δημοσιονομικά μεγέθη πάνε εξαιρετικά καλά, ο προϋπολογισμός έβγαλε και πάλι υπερπλεόνασμα, το σημαντικότερο όμως είναι το υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ. Από 1η Ιανουαρίου του 2019 έχουμε υποχρέωση μείωσης των συντάξεων, αλλά τα επιχειρήματα του ΔΝΤ έχουν καταρριφθεί παταγωδώς με τα υπερπλεονάσματα, αλλά και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, φέτος πάνω από 2% και μεγαλύτερη το 2019», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

«Ευελπιστώ» ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις, «είναι θέμα χειρισμού της κυβέρνησης», σημείωσε, δηλώνοντας «αρκετά αισιόδοξος». «Νομίζω ότι στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα δώσει ένα σαφές στίγμα για το προς τα πού θα πάμε, με κινήσεις για την πραγματική οικονομία. Θα δούμε ανακοινώσεις για την μείωση των φορολογικών βαρών», όπως προέβλεψε ο ίδιος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι «τώρα έχουμε μπει σε άλλη φάση, τόσο με την έξοδο από το μνημόνιο όσο και στην πραγματική οικονομία. Για τον κόσμο της εργασίας, το πρώτο είναι η αύξηση των κατώτατων μισθών, ενώ σημαντικό ορόσημο είναι η επαναφορά σε ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Σχολιάζοντας εξάλλου την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μπαλαούρας σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία ποτέ μετά την μεταπολίτευση δεν είχε ακροδεξιά στίγματα, τώρα έχει έντονο χρωματισμό στην πολιτική της. Όπως έχει αποδειχθεί και στην Αυστρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, θα χάσουν οι δυνάμεις της Δεξιάς από τις δυνάμεις της Ακροδεξιάς, είναι μαθηματικά βέβαιο».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 19:04 16/08/2018

    Και εμείς ολοι ευελπιστούμε ότι θα πάρετε σύντομα τον πούλο παλιοαλήτες Συριζαίοι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.