ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ντοματόρυζο με βασιλικό και φέτα

Το απόλυτο ελληνικό ριζότο του καλοκαιριού!

Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • ½ κ.σ. ντοματοπελτές
  • 350 γρ.ρύζι Καρολίνα
  • 3 ώριμες μέτριες ντομάτες, χοντροτριμμένες
  • 500 ml νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 40 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κ γ. ξερό βασιλικό
  • τυρί φέτα, σε κομμάτια

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1 – 2 περίπου λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό, ίσα να λαδωθεί καλά.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 500 ml νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 – 20 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα από τα υγρά, αλλά να παραμείνει ζουμερό.

Ρίχνουμε πάνω από το ρύζι τα κομμάτια του βουτύρου και το ξερό βασιλικό.

Αφαιρούμε το σκόρδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια φέτας και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.