ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τούρκος υπουργός οικονομικών

Ο Αλμπαϊράκ μιλάει και η τουρκική λίρα πέφτει ξανά

Σε επίπεδα άνω των 6,2 λιρών/δολάριο υποχωρεί το τουρκικό νόμισμα, με τους επενδυτές να αποδοκιμάζουν τις νέες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Υπό κλοιό νέων πιέσεων βρίσκεται το τουρκικό νόμισμα, το οποίο βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο των επενδυτών. Η λίρα υποχωρεί σήμερα κατά 1,50% διολισθαίνοντας στα επίπεδα των 6,2155 λιρών ανά δολάριο.

Πλέον, οι σωρευτικές απώλειες από τις αρχές του 2018 ανέρχονται κοντά στο 40%, με το τουρκικό νόμισμα να καταγράφει τη χειρότερη επίδοση σ' όλο τον κόσμο, εξαιρουμένου του μπολιβάρ της Βενεζουέλας.

Η νέα επιδείνωση συνιστά απόρροια των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα πλήξουν τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε μία σειρά κυρώσεων και δασμών εις βάρος της Τουρκίας, το προηγούμενο διάστημα, κλιμακώνοντας τις πιέσεις για την απελευθέρωση του πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών παράλληλα, βρίσκεται και η έρευνα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για την τουρκική τράπεζα Halkbank, η οποία ερευνάται για την παραβίαση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.