ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου έβαλε τη γυναίκα του να πάρει συνεντεύξεις από υποψηφίους στρατιωτικούς συμβούλους

Η σύζυγος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Σάρα, διεξήγαγε συνεντεύξεις με υποψηφίους για τη θέση στρατιωτικού συμβούλου του συζύγου της, όπως κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Μοσέ Γιααλόν, την Παρασκευή.

Ο Γιααλόν έκανε την κατηγορία σε μια συνέντευξη στο ισραηλινό κανάλι Channel 2, η οποία πρόκειται να μεταδοθεί το βράδυ της Παρασκευής.

"Το υπουργείο Άμυνας έστειλε υποψηφίους για το αξίωμα στο γραφείο του πρωθυπουργού για να τους πάρει συνέντευξη ο Νετανιάχου... αλλά ήταν συγκλονισμένοι όταν διαπίστωσαν ότι οι συνεντεύξεις διεξάγονταν από τη Σάρα", λέει ο Γιααλόν στη συνέντευξη (τα αποσπάσματα των οποίων έχουν ήδη μεταδοθεί).

Σύμφωνα με τον Γιααλόν, ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, Γκάντι Άιζενκοτ, εξέφρασε την οργή του αφού πληροφορήθηκε ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού μίλησε με υποψηφίους για τη θέση.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, ο Νετανιάχου και η σύζυγός του αμφισβητήθηκαν επανειλημμένα από τις δικαστικές αρχές εν μέσω πολλών ισχυρισμών περί διαφθοράς.

Τον Ιούνιο, η Σάρα κατηγορήθηκε για απάτη επειδή φέρεται να χρησιμοποιεί δημόσιους πόρους για να πληρώσει για ακριβά γεύματα εστιατορίων.

Τον Φεβρουάριο, η ισραηλινή αστυνομία συνέστησε να παραπεμφθεί ο Νετανιάχου σε δίκη, λέγοντας ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να του προσάψουν δύο κατηγορίες για διαφθορά.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον Ιισραηλινό παραγωγό του Hollywood, Άρνον Μίλτσαν, ο οποίος φέρεται να ζήτησε να αγοράσει είδη πολυτελείας τόσο για τον Νετανιάχου όσο και για τη σύζυγό του.

Η δεύτερη αφορά μια φερόμενη συμφωνία για ευνοϊκή κάλυψη των μέσων ενημέρωσης στον Άρνον Μόζες, εκδότη της ημερήσιας εφημερίδας Yedioth Ahronoth.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.