ΚΟΣΜΟΣ

Στην νότια Ισπανία

Πλοίο ισπανικής ΜΚΟ με 87 μετανάστες κατευθύνεται στο λιμάνι Αλχεθίρας

Το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ ProActiva Open Arms κατευθύνεται προς το λιμάνι Αλχεθίρας, στη νότια Ισπανία, για να αποβιβάσει 87 μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα την Τετάρτη, στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Λιβύης, ανακοίνωσε η οργάνωση το βράδυ της Δευτέρας.

«Λιμάνι προορισμού: Αλχεθίρας. Απέχει 590 ναυτικά μίλια από το σημείο όπου βρισκόμαστε. Κάτι που σημαίνει τρεις επιπρόσθετες ημέρες ταξιδιού από σήμερα (Δευτέρα)», τόνισε η ΜΚΟ μέσω Twitter.

Το σκάφος, το Open Arms, αναζητούσε λιμάνι για να αποβιβάσει τους μετανάστες αυτούς, στην πλειονότητά τους Σουδανούς από την επαρχία Νταρφούρ, οι οποίοι έμειναν στη θάλασσα, πάνω σε ένα φουσκωτό, χωρίς πόσιμο νερό, για περίπου πενήντα ώρες.

Η Ιταλία αρνήθηκε να επιτρέψει την αποβίβαση των μεταναστών. Η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει απαγορεύσει στα πλοία των ΜΚΟ που διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο τον ελλιμενισμό τους στην επικράτειά της.

«Οι 87 άνθρωποι που διασώθηκαν θα αναγκαστούν να περιμένουν πάνω από μια εβδομάδα πριν μπορέσουν να φθάσουν σε ασφαλές λιμάνι», κατήγγειλε η ProActiva Open Arms, τονίζοντας ότι τα τρόφιμα πάνω στο πλοίο της είναι λιγοστά.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας υπό τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ ενέκρινε τον Ιούνιο την αποβίβαση στη Βαλένθια 630 μεταναστών που είχαν διασωθεί από το πλοίο Aquarius, που μισθώνουν δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, η Μεσόγειος SOS (SOS Méditerranée) και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières). Η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν στο πλοίο την είσοδο στα λιμάνια τους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.