ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Αστοχία υλικού προκάλεσε το μπλακ άουτ

Σε αστοχία υλικού απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης το μπλακ άουτ που βύθισε στο σκοτάδι για αρκετές ώρες χθες την Αττική.

Είχαμε μια αστοχία στη λειτουργία μετασχηματιστή στο κέντρο υψηλής τάσης στην Παλλήνη. Είχαμε ένα βραχυκύκλωμα από μονωτήρα που έσπασε» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Αδαμίδης. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις αντοχές του συστήματος λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα» ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει υπερεπάρκεια ρεύματος».

«Αν το σύστημα είναι υπό κατάρρευση οι πρώτοι που θα ανησυχήσουν είναι οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις σε όλη την επικράτεια» συμπλήρωσε ο κ. Αδαμίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση των υπηρεσιών ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είπε ότι «από το Ρουφ μέχρι την Παλλήνη να πάνε τα συνεργεία και να αποκαταστήσουν τη βλάβλη, μέσα σε ένα δίωρο, οι συνάδελφοί μου έκαναν το καλύτερο δυνατό». Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητά του ότι «ο ΑΔΜΗΕ θα ανακοινώσει το αίτιο της βλάβης του συγκεκριμένου υλικού».

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η εκτεταμένη διακοπή ρεύματος οφείλεται σε έκρηξη διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης.

Το ΥΠΕΝ τονίζει πως «στις 14:12, σημειώθηκε έκρηξη σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο ΚΥΤ Παλλήνης και υπήρξε πτώση αγωγού γραμμής μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του υποσταθμού, προκαλώντας βραχυκύκλωμα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.