ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για τη φωτιά στο Μάτι

Στις παραλείψεις και τα πρόσωπα ευθύνης επικεντρώνονται οι εισαγγελείς

Το «οπλοστάσιό» τους προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα στην απόδοση ποινικών ευθυνών για τη φωτιά στο Μάτι ενισχύουν καθημερινά οι δύο εισαγγελείς που «τρέχουν» την δικαστική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά.

Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να διαδραματίσουν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων της πυρκαγιάς που αναμένεται να ξεκινήσουν να καταθέτουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ήδη, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος και η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Βαρβαρα Γνεσούλη έχουν στα χέρια τους τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων της πυρκαγιάς. Έτσι, το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να καταθέτουν οι συγγενείς των θυμάτων. Οι καταθέσεις τους θα ληφθούν με εισαγγελική παραγγελία από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Στόχος των εισαγγελών είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχουν στη διάθεσή τους αντικειμενικά ευρήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ της δικογραφίας.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιμονή για το πώς η πληροφορία για την εξέλιξη της φωτιάς έφτασε στους αρμοδίους και ποιοι ήταν εκείνοι που έπρεπε να τις διαχειριστούν και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.

Εντωμεταξύ αίτηση στην Εισαγγελία, προκειμένου να λάβουν όλα τα πρακτικά, από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, τις επίμαχες ώρες της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι, κατέθεσε ο δικηγόρος των οικογενειών Αντώνης Φούσας και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Οι πληροφορίες λένε, ότι ο εισαγγελέας θα δώσει εντολή στην πυροσβεστική να διαβιβάσει τα πρακτικά, στα οποία υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, εκείνες τις ώρες της 23ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν:

-Όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους ασυρμάτους.

-Οι ακριβείς θέσεις των πυροσβεστικών οχημάτων στο πεδίο της φωτιάς.

-Τα σημεία τα οποία κινήθηκαν τα οχήματα του αρχηγού της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

-Και φυσικά, μέσα από τους διαλόγους, θα αποκαλυφθούν οι οδηγίες και οι εντολές που έδιναν οι επιτελείς στους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο της φωτιάς.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι τόσο ο τότε αρχηγός και οι υπαρχηγοί, όλες αυτές τις ώρες, βρισκόταν στο συντονιστικό κέντρο και κανείς δεν μετέβη στο σημείο της φωτιάς ως όφειλε, ούτε καν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την πυρκαγιά, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα και να συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μα αφού ο π/θ είπε πως φταίει η αυθαίρετη δόμηση. Όπως για τη MARFIN έφταιγε η πυρασφάλεια και για το Γρηγορόπουλο έφταιγε ότι δεν φορούσε αλεξίσφαιρα γιλέκο και περπατούσε στις 10 το βράδυ στα Εξάρχεια.
    Τι θέλουν και τα σκαλίζουν τώρα; Η κυβέρνηση έχει πάντα δίκιο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.