ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία

Τουλάχιστον 19 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών σε χωριό

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας τα ξημερώματα της Κυριακής, δήλωσε ένας επιζήσας.

Η επίθεση χαρακτηρίζεται νέο πλήγμα στις προσπάθειες των αρχών της Νιγηρίας να καταστείλουν τη δράση τόσο της Μπόκο Χαράμ, όσο και του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ). Τους τελευταίους μήνες, ο νιγηριανός στρατός έχει υποστεί τις βαρύτερες απώλειές του εδώ και χρόνια, οι διοικητές του έχουν αντικατασταθεί επανειλημμένα, ενώ άνδρες μονάδων των νιγηριανών Ειδικών Δυνάμεων έχουν στασιάσει.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο χωριό Μαϊλάρι, στην περιοχή Γκουζαμάλα της επαρχίας Μπόρνο, περί τις 02:00 της Κυριακής, σύμφωνα με τον επιζήσαντα, τον Αμπάτσα Όμαρ. Ο άνδρας δεν ήταν σε θέση να πει εάν οι δράστες ανήκαν στην Μπόκο Χαράμ ή το ΙΚΔΑ.

Ο Όμαρ δήλωσε πάντως ότι μέτρησε 19 νεκρούς, ανάμεσά τους και τον νεότερο αδελφό του. Ένας εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής στον καταυλισμό όπου κατέφυγαν οι επιζήσαντες, ο οποίος απέφυγε να πει το όνομά του, έδωσε πολύ βαρύτερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 63 νεκρούς.

Τζιχαντιστές είχαν εντοπιστεί να κινούνται κοντά στο χωριό τρεις ημέρες πριν διαπράξουν την επίθεση, σύμφωνα με τον Όμαρ. Ντόπιοι είχαν ειδοποιήσει μονάδα του νιγηριανού στρατού στην κοντινή πόλη Γκουντούμπαλι, αλλά δεν αναλήφθηκε δράση από τις ένοπλες δυνάμεις, είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον εργαζόμενο στην οργάνωση αρωγής, εκατοντάδες άνθρωποι που ζούσαν στα χωριά της περιοχής τράπηκαν σε φυγή και προσέφυγαν στον καταυλισμό όπου εργάζεται, στην περιοχή Μονγκούνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.