ΚΟΣΜΟΣ

Εγινε εργαλείο πολιτικής τιμωρίας

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Το δολάριο έχασε την αξιοπιστία του

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τουρκική λίρα θα ενισχυθεί- μετά τη νέα κατρακύλα της αυτή την εβδομάδα- και δήλωσε ότι το δολάριο έχασε την αξιοπιστία του γιατί μετατράπηκε σε πολιτικό εργαλείο.

Ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας της Τουρκίας είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα, στο πλαίσιο των κανόνων της ελεύθερης αγοράς, για να μειώσει τους κινδύνους για τις εταιρείες.

«Θα προστατεύσουμε τη λίρα, θα πορευτούμε με τη λίρα και η λίρα θα ενισχυθεί σημαντικά την ερχόμενη περίοδο», τόνισε μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος, AKP. Ο Αλμπαϊράκ, γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, σχολίασε ότι η Τουρκία είναι στο στόχαστρο των μεγαλύτερων παραγόντων του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και προειδοποίησε ότι όσοι κλιμακώνουν το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο «θα πληρώσουν το τίμημα».

«Το δολάριο έχασε την αξιοπιστία του. Σε στιγμές που το δολάριο μετατράπηκε σε εργαλείο πολιτικής τιμωρίας, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για να προστατεύσουμε τη λίρα», δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.