ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρεμβάσεις στο θέμα των αυθαιρέτων

Βούτσης: Αν και βεβαρημένη από μία τραγωδία, η ζωή συνεχίζεται

«Να αντιληφθούμε ότι η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μια τραγωδία βέβαια, αλλά συνεχίζεται, και όλοι θα κριθούμε από το πρόγραμμα που θα διαμορφώσουμε για την Ελλάδα μετά την κρίση», τόνισε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Υπάρχει μια εμμονή σε μια ατζέντα που δεν συμπεριλαμβάνει το μεγάλο κάδρο όπως την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ποινικές διαδικασίες σε εξέλιξη, αλλά κι αλλά θέματα που είναι στην πραγματική ατζέντα της πραγματικής ζωής όπως η μείωση της ανεργίας» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σημείωσε ότι βασική προτεραιότητα του επόμενου διαστήματος είναι η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις στις 21 Αυγούστου, εν μέσω μίας ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης σε γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Ιταλία.

«Το γεγονός ότι βγαίνουμε με ασφάλεια από αυτήν τη μνημονιακή μέγγενη, μέσα σε αυτό το άκρως δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ένθεν & ένθεν της χώρας, είναι ένα θετικό μήνυμα που σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα αυξημένο ρεύμα του τουρισμού, αποτελεί το βασικό και μεγάλο κάδρο των πολιτικών εξελίξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Όπως είπε την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός και στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος ώστε να είναι σαφής σε όλα τα ζητήματα που άπτονται αυτού.

Σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα, ο κ. Βούτσης προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρχουν τολμηρές παρεμβάσεις όπως έχουν παρουσιαστεί από την κυβέρνηση τότε «θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, από την εποχή Τρίτση είμαστε στην τέταρτη γενιά αυθαιρέτων».

Όσον αφορά την αναδιάρθρωση της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τη σύσταση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών εκτίμησε ότι θα χρειαστεί 1 με 1,5 μήνας, δηλαδή περίπου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να ολοκληρωθεί.

Για τον ανασχηματισμό, ανέφερε ότι είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αν και πότε θα πραγματοποιηθεί.

Για το χρόνο των βουλευτικών εκλογών τόνισε ότι ο στόχος είναι η διεξαγωγή τους στην τετραετία, με σταθμούς μέχρι τότε τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπει να υπάρχει λόγος για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ELLHNAS. 11:14 12/08/2018

    Ειναι ντροπη το Ελληνικο Κοινοβουλιο να εχει αυτο το καθεστωτικο κομματοσκυλο στην θεση του Προεδρου.
    Με γιο που βαρυνεται για βαρυτατα ποινικα αδικηματα, ο μπακαλης Νικος Βουτσης θα επρεπε να το βουλωνει.
    Αυτα που λεει αποτελουν υβρη για τους νεκρους στο Ματι που εκαψε η εγκληματικη οργανωση των δολοφονων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  2. SPARTA. 8:48 12/08/2018

    Το κομματοσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ, ο μπακαλης Νικος Βουτσης, ειπε το αυτονοητο. Οσοι καηκαν στο Ματι πεθαναν οριστικα και δεν μπορει να γινει τιποτα για αυτους. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχιζουν να κυβερνουν και να τα παιρνουν χοντρα πανω στις σταχτες και στα αποκαιδια.

  3. Η από το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο χαϊδεμένη «ανανεωτική αριστερά» της μεταπολίτευσης (ΚΚΕσ., ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ) ήταν τελικά ο λύκος που υποκρινόταν για δεκαετίες το πρόβατο κατηγορώντας την κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ) για λαϊκισμό και «ανηθικότητα». Και τώρα στην εξουσία συμπεριφέρονται κυνικότερα κι από άπληστους αξιωματικούς στρατιωτικού καθεστώτος. Τουλάχιστον μάθαμε τελικά ποιοι ήταν και γιατί τους στήριζαν τόσες δεκαετίες. Κατάντια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.