Neo

Απαιτείται …συμμετοχή!

Τροφή για σκέψη και όχι μόνο, δίνει με μία μακροσκελή ανάρτησή της στα social media η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, βαθιά γνώστης των ευρωπαϊκών ζητημάτων.
«Στα Βαλκάνια οι διεργασίες και οι εξελίξεις είναι συνεχείς και μεγάλες. Ο ψυχρός πόλεμος Ρωσίας – ΗΠΑ φανερός. Το ΝΑΤΟ επιχειρεί την τελική του επικράτηση : Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, πΓΔΜ και Κόσοβο είναι το πεδίο των τελευταίων σχεδιασμών. Η συμφωνία των Πρεσπών έγινε πραγματικότητα σε ελάχιστο χρόνο με ΗΠΑ και ΕΕ να παίζουν καταλυτικό ρόλο και την ελληνική κυβέρνηση, όπως αποκαλύφθηκε, ‘ωσεί παρούσα’», λέει μεταξύ άλλων, προαναγγέλλοντας ως ‘επόμενο σχέδιο’, την αλλαγή συνόρων και την ανταλλαγή εδαφών και κατοίκων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου. «Οι ΗΠΑ συμφωνούν, η ΕΕ έχει σοβαρό αξιακό πρόβλημα. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ήδη εκφραστεί θετικά», λέει μεταξύ άλλων, αναρωτώμενη πώς ελήφθη η σχετική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και αν υπήρξαν εσωτερικές διαδικασίες, με σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ή ενημερώθηκαν έστω οι αρχηγοί.
«Η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε και να είναι καλύτερη και να υπήρχε συναίνεση αν είχαν λειτουργήσει στοιχειωδώς οι κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και ο σεβασμός των άλλων κομμάτων και της ιστορίας τους», λέει μεταξύ άλλων, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι αντ’ αυτού επέλεξαν τον ‘διχασμό’, την κομματική ‘εργαλειοποίηση’ και την ‘αλαζονεία της απόλυτης γνώσης και εξουσίας’. Και αν η εξωτερική πολιτική είχε για δεκαετίες καταφέρει να ασκείται πάνω σε γραμμή συναίνεσης, «η σημερινή αλαζονική εξωτερική πολιτική που εκπορεύεται από ελάχιστους ανθρώπους χωρίς διαδικασίες και επεξεργασίες είναι από τα πιο επικίνδυνα σημάδια των καιρών, γιατί αφορούν τα εθνικά μας θέματα», λέει, καλώντας Βουλή, Τύπο και Ινστιτούτα να απαιτήσουν πληροφόρηση και συμμετοχή…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.