ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα ονόματα …

Αποφασίζει για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες το Κίνημα Αλλαγής

Στην τελική ευθεία για την συγκρότηση ψηφοδελτίων ενόψει περιφερειακών εκλογών, βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής και ας μας χωρίζουν από αυτές περί τους οκτώ μήνες. Αρκεί να σημειωθεί ότι στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι ως τις 30 Σεπτεμβρίου, να έχουν πραγματοποιηθεί περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλη την χώρα, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες που θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής.

Ήδη, μάλιστα, τα πρώτα ονόματα έχουν ‘κλείσει’, ενώ πολλά είναι εκείνα που βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση. Δεδομένη είναι, για παράδειγμα, η πρόθεση της Χαριλάου Τρικούπη να στηρίξει για την Περιφέρεια Αττικής τον πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, που έχει ασκήσει δριμεία κριτική στα έργα και τις ημέρες της Ρένας Δούρου, από την αρχή της θητείας της και μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο της εξαγγελίας της Φώφης Γεννηματά ότι το κόμμα της θα στηρίξει τους επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς του χώρου και όποιος άλλος θέλει, μπορεί να τους ακολουθήσει, το Κίνημα Αλλαγής ετοιμάζεται να στηρίξει ακόμα την υποψηφιότητα εκ νέου του Απόστολου Κατσιφάρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Σταύρου Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, θυμίζοντας σε όλους ότι πρόκειται για υποψηφίους του χώρου, που απλώς θα στηριχθούν και από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω δικής του ένδειας ικανών στελεχών.

Την ίδια ώρα, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ακούγεται έντονα το όνομα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια σήμερα Νίκου Τσιλιμίγκα, ενώ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αυτό της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Μπατζελή. Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συζητείται το όνομα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, που είχε μπει τελευταία στιγμή στην κούρσα της διεκδίκησης την προηγούμενη φορά και είχε πάει πολύ καλά. Διερευνητικές επαφές γίνονται για τις υποψηφιότητες σε Πελοπόννησο και Ήπειρο. Στην μεν πρώτη Περιφέρεια υπάρχει έντονη κινητικότητα, χωρίς όμως ακόμα να έχουν πέσει στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα. Όσο για την Περιφέρεια Ηπείρου, ακούγονται έντονα τα ονόματα των πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη και Σάκη Οικονόμου, καθώς και εκείνο του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Φώτη Βάβα.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναμένεται να διεκδικήσει ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης, ενώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ακούγεται έντονα το όνομα του Μανώλη Γλυνού. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συζητούνται τα ονόματα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη και του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρήστου Παπαγεωργίου. Τέλος, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πεταλωτή, που δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές αποφάσεις του, αλλά σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.