ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία

Δεύτερη παραίτηση υπουργού της κυβέρνησης Μακρόν σε μία εβδομάδα

Άσχημα τα νέα για τον Εμανουέλ Μακρόν. Λίγες ώρες πριν ανακοινώσει ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμός Λορά Φλεσέλ ανακοίνωσε την παραίτησή της.

Η ίδια επικαλείται «προσωπικούς λόγους». Όμως ο γαλλικός Τύπος σχολιάζει πως μία εβδομάδα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Νικολά Ιλό από το υπουργείο Οικολογίας, τώρα έρχεται και δεύτερη παραίτηση.

Η Λορά Φλεσέλ υποστηρίζει ότι κατά τη συνάντησή της χθες με το βράδυ με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Εντουάρ Φιλίπ, του ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση.

 

Η 46χρονη πρώην Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία είναι η νεώτερη γυναίκα - μέλος της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν. Γεννημένη στη Γουαδελούπη, η Λορά παραμένει στην κορυφή της λίστας με τις αθλήτριες που έχουν κερδίσει ολυμπιακά μετάλλια με τα «χρώματα» της Γαλλίας. Έχει κερδίσει μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Έχει κατακτήσει συνολικά πέντε στην ξιφασκία: δύο χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996), ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στην Αθήνα (2004) και άλλο ένα χάλκινο στο Σίδνεϊ (2000).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.