ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή μάχη για την τρίτη θέση

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μπροστά η ΝΔ με 12 μονάδες διαφορά

Προβάδισμα πάνω από 12 μονάδες στην πρόθεση ψήφου που φθάνει στο 14% με αναγωγή, δίνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που διενεργήθηκε το διάστημα 17-21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,03%, έναντι 13,94% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με αναγωγή, τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 29,91% για τη ΝΔ, έναντι 16,02% του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάχη ανάμεσα στο Κίνημα Αλλαγής και την Χρυσή Αυγή

Την ίδια ώρα, μάχη για την τρίτη θέση φαίνεται ότι δίνουν Κίνημα Αλλαγής, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, με ποσοστά 5,60%, 5,4% και 5%, (με αναγωγή 6,44%, 6,21% και 5,65% αντίστοιχα), ενώ εκτός βουλής φαίνεται ότι βρίσκονται Το Ποτάμι με ποσοστό 0,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,68%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,1% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 14,86% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με το σχόλιο της εταιρείας, η διαφορά στα ποσοστά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (με αναγωγή) έχει αυξηθεί κατά μία μονάδα έναντι του Δεκεμβρίου του 2017. Στο διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2018, υπήρξε μία μείωση της διαφοράς, ωστόσο από εκείνη τη στιγμή και μετά υπάρχει σταδιακή και συνεχής αύξηση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα.

«Να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών»

Την ίδια ώρα, ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για ζητήματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Το 75,5% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 76,9% θεωρεί λάθος τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, το 84% θεωρεί ότι η χώρα συνεχίζει να κινείται στον αστερισμό των μνημονιακών δεσμεύσεων και της επιτροπείας, το 75,8% δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας και το 70% εκτιμά ότι η πολιτική που ακολουθείται θα χειροτερεύσει την οικονομική του κατάσταση.

Επίσης, το 65% ζητά να μην επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή και το 57,1% θεωρεί την κυβέρνηση βασικά υπεύθυνη για το Μάτι. Επίσης, το 56% θεωρεί ότι θα υπάρξει μείωση των συντάξεων ακόμη και αν υπάρξει μια μικρή παράταση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.