ΚΟΣΜΟΣ

Σε ομιλία του στην Άγκυρα

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ πίσω από την απεχθή οικονομική επίθεση εναντίον της Τουρκίας

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες γι' αυτό που αποκάλεσε «απεχθή οικονομική επίθεση» η οποία έκανε την τουρκική λίρα να χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα προς αξιωματούχους του κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θα δει το αποτέλεσμα της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας μετά τη χθεσινή σημαντική αύξηση των επιτοκίων της. Χθες Πέμπτη η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό επιτόκιό της κατά 6,25 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως υπουργεία της κυβέρνησής του επανεξετάζουν επενδυτικά σχέδια και δεν θα εξετάσουν την πραγματοποίηση περαιτέρω νέων επενδύσεων, αν και οι επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 70% έως 80% θα ολοκληρωθούν.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η υπομονή του με τα επιτόκια έχει όρια. Κάλεσε τους Τούρκους να μετατρέψουν όλες τις οικονομίες τους σε τουρκικές λίρες και δήλωσε πως ο ιδιωτικός τομέας δεν πρέπει να εγκαταλείψει την παραγωγή και τις επενδύσεις.

Σταθεροποιητικά κινείται την Παρασκευή η ισοτιμία της τουρκικής λίρας, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν το αποτέλεσμα της χθεσινής μεγάλης αύξησης του επιτοκίου και αναμένουν το νέο οικονομικό πρόγραμμα που πρόκειται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.