ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη

Φάμελλος: Πλεονάσματα προς όφελος της κοινωνίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος

«Πρώτη Έκθεση μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία αλλά και η κοινωνία έχουν πλέον ένα νέο βηματισμό», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στο "Πρακτορείο 104,9 fm", που σήμερα εκπέμπει από τον χώρο της 83ης ΔΕΘ.

«Η ολοκλήρωση του προγράμματος και των μνημονίων μάς δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πλέον πλεονάσματα προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτό σημαίνει επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, τροφοδότηση της εργασίας» προσθέτει.

Ο κ. Φάμελλος σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του το βράδυ θα κάνει έναν απολογισμό όλων των μεγάλων αλλαγών που γίνανε στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. «Η έξοδος από το πρόγραμμα προφανώς θα σηματοδοτήσει την τοποθέτησή του», συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στο δικό του πεδίο του περιβάλλοντος και της ενέργειας υπογραμμίζει ότι το περιβάλλον δίνει νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. Όσον αφορά στην ενέργεια, σημειώνει ότι «είναι μια μεγάλη βιομηχανία πλέον οικονομικής παραγωγής, και είναι σημαντικό το ότι η χώρα μας συνδέει την έξοδο από το μνημόνιο με την λειτουργία και μετατροπή της σε ενεργειακό κόμβο». «Δημιουργεί και έναν άλλο γεωπολιτικό ρόλο για την Ελλάδα και μας δίνει τη δυνατότητα πλέον να έχουμε και πιο ισχυρή φωνή», τονίζει.

Τέλος, σημειώνοντας ότι η αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης στηρίζεται και σε νέες αθλητικές και σε νέες πολιτιστικές υποδομές, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συζήτηση που γίνεται την τελευταία περίοδο με τον ΠΑΟΚ για να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο ανακατασκευής ή νέας κατασκευής του γηπέδου, ανακοινώνοντας ότι τα συγκεκριμένα βήματα για το έργο θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.