ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο ΔΣ το απόγευμα

Folli Follie: Αποχωρεί η Rothschild από τη θέση του συμβούλου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Folli Follie με τις νεότερες πληροφορίες να θέλουν την Rothschild να αποχωρεί από χρηματοοικονομικός συμβούλος του ομίλου.

Η συνεργασία της εταιρείας διήρκεσε μόλις τρεις μήνες και η αποχώρηση της οδηγεί σε άσχημες εξελίξεις καθώς είχε αναλάβει την αναζήτηση διεθνή επενδυτή για την εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα γίνει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο το απόγευμα.

Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της Folli- Follie, αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τις εταιρείες που έχει προσλάβει.

Εαν και επικρατεί επιφυλακτικότητα στην αγορά, πηγές από την εταιρεία επιμένουν ότι το πόρισμα της Alvarez & Μarshall θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η Ernst Young διενεργεί ειδικό έλεγχο στις οικονομικές καταστάσεις (ταμείο, εμπορικές απαιτήσεις, υποχρεώσεις), η Alvarez & Marsall διεξάγει την δικανική εγκληματολογική αξιολόγηση (Forensic Evaluation) στις οικονομικές καταστάσεις των ασιατικών θυγατρικών, ενω μια ομάδα της Deloitte Touche έχει αναλάβει να εκτιμήσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια η εταιρεία κατά την αίτηση υπαγωγής της μητρικής στο άρθρο 106α, επιβεβαιώθηκε πλήρως το newmoney.gr καθώς απο τον περασμένο Μάιο είχε γίνει αναφορά ότι η εταιρεία διαθέτει ταμείο λίγο κάτω απο τα 90 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, δήλωσε ότι έχει χρηματικά διαθέσιμα ποσού 86,383 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις που διατηρεί έναντι τρίτων ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής ή στις αποθήκες ανέρχονται στο ποσό των 78 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις συναλλαγές που έγιναν χθες για τα παράγωγα, η εταιρεία διαθέτει μια αξία περί τα 200 εκατ. ευρώ καθώς οι μετοχές άλλαξαν σε τιμές 3,5 ευρώ, 2 ευρώ και 1,98 ευρώ.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.