ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολόκληρη η δήλωση

Γεννηματά από Μόρια: Η κατάσταση εδώ είναι τραγική, είναι κόλαση

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται σήμερα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Στις 12:30, βρέθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης τηςΜόριας, στη συνέχεια θα συναντηθεί με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και τον δήμαρχο του νησιού και τέλος θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Βρανά.

Η δήλωση της κυρίας Γεννηματά:

«Η κατάσταση εδώ στη Μόρια είναι τραγική. Είναι κόλαση. Και ας την αποκαλεί η κυβέρνηση απλά μια δύσκολη κατάσταση. Η Κυβέρνηση απέτυχε. Είχαμε προσφυγική κρίση, την έκανε ανθρωπιστική. Έχει τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί.

Η τοπική κοινωνία υποφέρει και χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν στα κέντρα υποδοχής. Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό. Και βέβαια της ανικανότητας τους να διαχειριστούν με διαφάνεια τους σημαντικούς πόρους που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιβάλλεται άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.  Τώρα πριν είναι αργά. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους γι αυτό μπροστά στους Ευρωπαίους. Χορτάσαμε γενικότητες. Τα σύνορά μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Τα νησιά μας είναι έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται λες και είναι τρίτη χώρα».

Στις 19:00 το απόγευμα, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνηςfofi02

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.