ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο

Γερμανία: Χιλιάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς

Σκάνδαλο μεγατόνων που αμαυρώνει την εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας της Γερμανίας αποκαλύπτει σήμερα ο γερμανικός Τύπος, όπως προκύπτει από έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Χιλιάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από Γερμανούς ιερείς μεταξύ των ετών 1946 έως το 2014. Η Καθολική Εκκλησία στη χώρα της Μέρκελ,αν και ήταν ενήμερη, συγκάλυπτε το γεγονός, όπως αποκαλύπτουν το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και η εφημερίδα «Die Zeit».

Η έρευνα ξεκίνησε το 2014 και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν στη «Fulda»,τη γερμανική διάσκεψη επισκόπων από τον πρόεδρό της, τον Καρδινάλιο Ράινχαρντ Μαρξ.

Σύμφωνα με την έρευνα, τουλάχιστον 3.677 παιδιά, κυρίως αγόρια, ηλικίας κάτω των 13 ετών,έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από 1.670 κληρικούς.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Μάινχαιμ, της Χαϊδελβέργης και του Γκίσεν εξέτασαν 38.000 αρχεία και χειρόγραφα από 27 γερμανικές μητροπόλεις.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, εδώ και δεκαετίες η Καθολική Εκκλησία της Γερμανίας «κατέστρεφε ή απέκρυπτε» πολλά έγγραφα που αφορούσαν ύποπτους υπονομεύοντας τη σοβαρότητα και την έκταση των γεγονότων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι κληρικοί μεταφέρονταν συχνά από Εκκλησία σε Εκκλησία χωρίς να ενημερώνονται οι πιστοί για τον πιθανό κίνδυνο για τα παιδιά.

Συνολικά, μόνο το ένα τρίτο των υπόπτων αντιμετώπισε δίωξη και οι ποινές ήταν ελάχιστες ή ανύπαρκτες,υποστηρίζουν οι συντάκτες της μελέτης.

Τα τελευταία χρόνια, η Καθολική Εκκλησία όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών πλήττεται από σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης. Το 2017, μια έκθεση αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 547 παιδιά της καθολικής χορωδίας του Ρέγκενσμπουργκ υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης μεταξύ των ετών 1945 και 1992.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.