ΚΟΣΜΟΣ

6 στους 10 εφήβους

Οι έφηβοι προτιμούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους μέσω διαδικτύου

Τέλος στην διαπροσωπική επικοινωνία βάζoυν οι έφηβοι. Τα 2/3 των Αμερικανών, ηλικίας 13 έως 17 ετών, προτιμούν να επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου κι όχι face to face. Ο λόγος είναι ότι η online επικοινωνία τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα.

H έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Wall Street Journal» δείχνει ότι τα δύο τρίτα των εφήβων στη χώρα του Τραμπ υποστηρίζουν ότι προτιμούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους online αντί να συναντιούνται σε κάποιο σπίτι ή σε καφετέρια.

Η μελέτη βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να βοηθήσουν τους γονείς και τα παιδιά να ελέγχουν το περιεχόμενο του διαδικτύου.

Η μελέτη, που διεξήχθη από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Common Sense Media», έρχεται να ενισχύσει τα αποτελέσματα παρόμοιας έρευνας του 2012, από τις πρώτες που κατέγραψαν την επιρροή των ψηφιακών μέσων στην εφηβική ηλικία. Όπως γράφει η Wall Street Journal, η έρευνα διενεργήθηκε σε 1.100 έφηβους, ηλικίας 13 έως 17 ετών, για διάστημα τριών εβδομάδων.

Εξαρτημένοι από τα social media

Οι έφηβοι είναι πράγματι εξαρτημένοι από τα social media, ωστόσο, έχουν επίγνωση της αδυναμίας τους.

Στην πραγματικότητα, η έρευνά μας αποκαλύπτει ότι οι έφηβοι έχουν πλήρη επίγνωση της δύναμης των συσκευών που τους αποσπούν την προσοχή από τις βασικές προτεραιότητες, όπως η εργασία στο σπίτι, ο ύπνος και ο χρόνος με τους φίλους και την οικογένεια, σχολιάζουν οι συντάκτες της έρευνας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 57% των εφήβων υποστήριξε ότι τα social media τους αποσπούν από τα σχολικά τους καθήκοντα και το 54% παραδέχθηκε ότι μερικές φορές δεν έδωσαν σημασία στους ανθρώπους με τους οποίους ήταν μαζί για να ενημερωθούν από τα social media. Επιπλέον, το 29% δήλωσε ότι ένα μήνυμα ή μία ειδοποίηση στα social media τους είχε ξυπνήσει τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.