ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον διμέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κήρυξε ενόψει εκλογών η Φώφη

Η ώρα της νέας Αλλαγής πλησιάζει!

Το στίγμα της για τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτεί στο εξής, και με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, έδωσε χθες με την ομιλία της από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, η Φώφη Γεννηματά. Επιτιθέμενη τόσο στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην ΝΔ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ζήτησε «ισχυρή εντολή» από τον λαό, προκειμένου το κόμμα της να επιβάλει την προοδευτική ατζέντα που τόσο έχει ανάγκη, κατά την ίδια, ο τόπος, στην πορεία προς την έξοδό του από την κρίση. Κατέθεσε, δε, σειρά αναλυτικών προτάσεων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, από συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, ως αλλαγές στην φορολογία, αλλά και τις υπηρεσίες του κράτους, υπέρ των μη προνομιούχων.
«Το αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα έληξε, τα προβλήματα όμως παραμένουν και ταλανίζουν τους Έλληνες. Η Ιθάκη είναι ακόμα μακριά. Η παράσταση που έστησε ο Πρωθυπουργός δεν έχει αντίκρισμα. Οι αγορές στέκονται απέναντί μας επιθετικά», είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, «με μία κυβέρνηση σε αποδρομή, που υποχωρεί σε διεθνείς πιέσεις και επιχειρεί άρον άρον και με πρόχειρο τρόπο να κλείσει θέματα» και αναφερόμενη ειδικά στη Συμφωνία των Περσπών, που ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το κόμμα της. «Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή της στην εξουσία», είπε, καλώντας τους πολίτες να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγική ήττα στις εκλογές, όχι όμως για να επιστρέψει στην χώρα η Δεξιά. «Ο Τσίπρας παθαίνει αφωνία, ο Μητσοτάκης αμνησία. Τους ενώνει η συνωμοσία της ένοχης σιωπής για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την εκτόξευση του δημόσιου χρέους. Συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους», είπε, κάνοντας λόγο και για «Καραμανλική Δεξιά», που έδωσε το στίγμα της νέας κυβέρνησης στον πρόσφατο ανασχηματισμό.
«Να φύγουν τώρα, όχι για να έρθουν οι άλλοι, αλλά γιατί υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο», είπε, υποστηρίζοντας από το βήμα του Βελλιδείου ότι ψήφος στο Κίνημα αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ. «Όχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση. Σημαίνει ένα ισχυρό ‘ναι’ σε προοδευτική αλλαγή», είπε, χαρακτηρίζοντας παγίδα το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ και επαναλαμβάνοντας για το κόμμα της ότι «δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση».
Εκτιμώντας ότι η χώρα χρειάζεται προοδευτική αλλαγή με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους, έκανε λόγο για μία νέα διακυβέρνηση που ενώνει αντί να διχάζει, ζητώντας εκλογές τώρα και δεσμευόμενη πως εφόσον το Κίνημα Αλλαγής πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα καλέσει όλες τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού και δημοκρατικού τόξου για να σχηματιστεί κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένης προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας που προτείνει. «Η ώρα της νέας Αλλαγής πλησιάζει», είπε, διαβεβαιώνοντας πάντως, ότι αν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι δεν θέλουν τους Έλληνες ενωμένους πάνω σε μία νέα, κοινωνική, εθνική συμφωνία και ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο αλλαγών που θα μας βγάλει στο ξέφωτο, τότε «εμείς δεν έχουμε την πείνα των κυβερνητικών αξιωμάτων», όπως είπε, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη συνταγή των φόρων και της διάλυσης της μεσαίας τάξης…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.