ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Είχε ανασταλεί η λειτουργία της τον Νοέμβριου του 2015

Η WADA ψήφισε την άρση αποκλεισμού της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ

Η εκτελεστική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA) ψήφισε για την αποκατάσταση της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ (RUSADA), αφού κατέληξε σε συμφωνία επί δύο εναπομενουσών απαιτήσεων που ορίζει ο παρατηρητής.

Η RUSADA κηρύχθηκε συμβατή με τον κώδικα WADA σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις Σεϋχέλλες την Πέμπτη, επιβεβαίωσαν πηγές από το ρωσικό υπουργείο Αθλητισμού στο RT.

Η WADA είχε αναστείλει τη λειτουργία του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Μόσχας τον Νοέμβριο του 2015 μετά από φερόμενη μη συμμόρφωση με τον παγκόσμιο κώδικα δεοντολογίας για το αντιντόπινγκ.

Είχε προηγηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου ανακοίνωση της ανεξάρτητης επιτροπής συμμόρφωσης του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ WADA με την οποία σύστηνε την επαναφορά του ρωσικού οργανισμού αντιντόπινγκ (RUSADA).

«Σήμερα, η ανεξάρτητη επιτροπή συμμόρφωσης του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ WADA εξέδωσε σύσταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή (ExCo) για την επαναφορά του ρωσικού οργανισμού αντιντόπινγκ (RUSADA) κατά την επόμενη συνάντηση στις 20 Σεπτεμβρίου», ανέφέρε.

Τα περισσότερα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν με τις προτάσεις της Ρωσίας για την επίλυση των δύο εκκρεμών ζητημάτων στον οδικό χάρτη της επανεισδοχής της RUSADA. Το πρώτο αφορά την αναγνώριση των συμπερασμάτων της έρευνας της ανεξάρτητης επιτροπής της WADA με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν που δείχνει το σύστημα απόκρυψης παραβιάσεων ντόπινγκ που ισχυρίζεται ότι υπήρχε στη χώρα από το 2011 έως το 2015. Το δεύτερο αφορά την απαιτούμενη πρόσβαση σε δεδομένα από τεστ για ντόπινγκ και δείγματα από το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.