ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη στην Μόρια την Παρασκευή…

Κλείνουν το θέμα της συνεργασίας με τη ΝΔ στο Κίνημα Αλλαγής

Τέλος στη συζήτηση περί συνεργασίας με τη ΝΔ που άνοιξε εκ νέου με το ‘προσκλητήριο’ του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, βάζει το Κίνημα Αλλαγής, εμμένοντας στην απόφασή του για αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική.

«Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής είναι δεδομένη. Εξάλλου, αποτελεί εντολή των 212.000 συνιδρυτών του νέου φορέα που πήγαν και ψήφισαν για την ηγεσία του τον περασμένο Νοέμβριο», διαβεβαιώνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, καθιστώντας απολύτως σαφές το ‘όχι’ τους στο κάλεσμα Μητσοτάκη. «Γνωρίζουμε τις συμπληγάδες που προσπαθούν να στήσουν», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής στο Matrix24.gr για τα δύο μεγάλα κόμματα στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές, πλην όμως δηλώνουν προετοιμασμένοι. «Εμείς καταθέτουμε προτάσεις», προσθέτει, «κόντρα στις γενικόλογες εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη μία, που αλλού υιοθετεί την σκληρή δεξιά ατζέντα και αλλού παίρνει πράγματα από εμάς, και την σκληρή δεξιά πολιτική που εφαρμόζει παρέα με τον Καμμένο και την Παπακώστα, ο Τσίπρας από την άλλη».

Κατά τα λοιπά, το Κίνημα αλλαγής επιμένει στο Σχέδιο Ελλάδα και τις συγκεκριμένες προτάσεις του για μία σειρά από θέματα σε επίπεδο Κράτους αλλά και κάθε Περιφέρειας ξεχωριστά, ενώ δεν σταματά να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο σε μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης των κοινωνικών τάξεων με τις οποίες συνδέθηκε ιστορικά η δημοκρατική παράταξη. Δεν είναι τυχαίο ότι για την Παρασκευή προγραμματίζεται επίσκεψη κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής, πιθανότατα με επικεφαλής την ίδια την Φώφη Γεννηματά, στην Μόρια, στον απόηχο ρεπορτάζ που έφερε στην επιφάνεια τα όσα τραγικά συμβαίνουν εκεί, στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η εκδήλωση του Ινστιτούτου Friedrich Ebert, με θέμα «Ένα μέλλον για όλους – Μία Ευρώπη που θα το διασφαλίζει – Ένα προοδευτικό κίνημα που θα το οικοδομήσει», στην Αίγλη Ζαππείου. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα όσα θα πει ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην ΕΕ, Ούντο Μπούλμαν που έχει πολλάκις ταχθεί υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά ότι «η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τη συνεργασία με τους κάθε είδους λαϊκιστές» και πως «οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές σήμερα χρειάζονται νέο προοδευτικό πρόσωπο και όχι ‘αριστερά’ προσωπεία», όπως δήλωσε στην Realnews.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.