ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω κακοκαιρίας

Κλειστοί και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί αύριο σε Αθήνα και Πειραιά

Εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δεν θα λειτουργήσουν αύριο στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Αττικής ότι θα παραμείνουν κλειστά, για αύριο Παρασκευή, όλα τα σχολεία σε Αττική, Πελοπόννησο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα στη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται ότι η απόφαση λήφθηκε «λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».

Στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η αυριανή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περεταίρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν. Τέλος, σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών υπάγεται στην αρμοδιότητα της κάθε Δημοτικής Αρχής. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι δήμοι είναι εκείνοι που πρέπει να αποφασίσουν αν θα λειτουργήσουν ή όχι οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.