ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στον «Ελ. Τύπο»

Κουμουτσάκος: Εκλογές ώστε να μη γίνει η κύρωση αυτής της επιζήμιας για τη χώρα, Συμφωνίας των Πρεσπών

«Πρέπει να γίνουν εκλογές, ώστε να μη γίνει η κύρωση αυτής της επιζήμιας συμφωνίας για τη χώρα (σ.σ. της συμφωνίας των Πρεσπών)» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφ. «Ελεύθερος Τύπος», ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μαζί με τη διεθνή κοινότητα, θέλει λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση».

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παίζει με την ημερομηνία καταπώς τον βολεύει, αλλά με τέτοια τερτίπια δεν πρόκειται να τις κερδίσει» και δήλωσε την πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα της ΝΔ.

Χαρακτηρίζει «αστείο» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η ΝΔ αποχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για λόγους εντυπωσιασμού, σημειώνοντας ότι η ουσία βρίσκεται στο ότι ο υπουργός Εξωτερικών «δεν έχει συγκαλέσει το ΕΣΕΠ για 16 ολόκληρους μήνες», ενώ «υποβαθμισμένος είναι και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος».

«Για να υπάρξει στοιχειώδης συνεννόηση στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να υπάρξει στοιχειώδης ενημέρωση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζει ότι αποτελεί προγραμματική θέση της ΝΔ η σύσταση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προσθέτοντας ότι η ΝΔ πήγε στο ΕΣΕΠ με έτοιμο-λεπτομερές σχέδιο νόμου, ενώ «το ότι έχουμε συγκεκριμένη πρόταση το κοινοποιήσαμε μέσα στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις του φαίνεται ότι το ξέχασε. Λήθη ή ψέμα;».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα περί «καραμανλικής σκέψης», απάντησε λέγοντας πως «ο Κώστας Καραμανλής είναι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι, εγγυητής της ενότητας της ΝΔ, στρατευμένος στην προσπάθεια μιας μεγάλης παραταξιακής νίκης στις επόμενες εκλογές. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες".

Αναφορικά με την δημιουργία μικρών κομμάτων στο χώρο της Δεξιάς, τα χαρακτήρισε «πολιτικές κατασκευές προσωπικών φιλοδοξιών, χωρίς απήχηση στην κοινωνία», εκτίμησε ότι γι' αυτό τον λόγο δεν θα μπουν στην Βουλή και «υπ' αυτή την έννοια η όποια στήριξη σε αυτά θα είναι ψήφος ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό στις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος θα είναι ασυγχώρητο λάθος».

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι είναι ευθύνη της ΝΔ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών πριν από τις εκλογές και να την διατηρήσει μετά από αυτές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.