ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κρέμα μαστίχα με μαρμελάδα δαμάσκηνο και καρύδια

Εξαιρετική συνταγή για κρέμα με άρωμα μαστίχας!

Υλικά

  • 7 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 500 ml  κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου, θρυμματισμένη και χτυπημένη στο γουδί να γίνει σκόνη
  • 100 γρ. μαρμελάδα κίτρινο δαμάσκηνο Mirabelle
  • 1 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ακριβώς πριν από το σημείο βρασμού.

Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας Χίου.

Στύβουμε με τα χέρια τα φύλλα ζελατίνης  να φύγουν τα επιπλέον υγρά και τα ρίχνουμε   στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το μίγμα, αφαιρούμε  από τη φωτιά .

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Εντωμεταξύ, βάζουμε σε γυάλινα μπολ από μια κουταλιά μαρμελάδα κίτρινο δαμάσκηνο και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις  κρυώσει η κρέμα, τη μοιράζουμε στα μπολ με τη μαρμελάδα.

Επιστρέφουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Ρίχνουμε άλλη μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα κίτρινο δαμασκηνό σε κάθε μπολ, γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.