ΕΛΛΑΔΑ

Η λεία ξεπερνά τα 160.000 ευρώ

Κρήτη: Σπείρα διέρρηξε 38 σπίτια μέσα σε ένα χρόνο

Ακριβώς ένα χρόνο κράτησε η δράση μιας σπείρας τριών διαρρηκτών που λυμαίνονταν τα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, ώσπου να την εξαρθρώσουν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος. Από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2017 ως φέτος στις 21 Αυγούστου, είχαν διαπράξει συνολικά 38 κλοπές με λεία που ξεπερνά τα 160.000 ευρώ σε μετρητά και τιμαλφή!

Η αξιολόγηση του τρόπου δράσης των τριών Ελλήνων ηλικίας 31, 32 και 36 χρόνων, σε συνδυασμό με πλάνα από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που είχαν καταγράψει επανειλημμένα το Ι.Χ. που χρησιμοποιούσαν, οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη της. Το ύποπτο φορτηγάκι εντοπίστηκε να κινείται σε άλλη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και ο 32χρονος οδηγός προσπάθησε να διαφύγει για να αποφύγει τον έλεγχο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στην πορεία της προανάκρισης που συνεχίζεται, αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία των δυο συνεργών του, μαζί με τους οποίους παρακολουθούσαν τα σπίτια που είχαν στοχοποιήσει περιμένοντας να φύγουν οι ένοικοι. Τότε, τα παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν. Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ οι άλλοι δυο συνεργοί του αναζητούνται. Και οι τρεις κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή από κοινού, ενώ εξετάζεται αν έχουν διαπράξει και άλλες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.