ΚΟΣΜΟΣ

Κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν αναμειγνύεται στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ

Η Ρωσία δεν στηρίζει καμία πλευρά στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, δήλωσε χθες ο Σεργκέι Λαβρόφ, μολονότι η Μόσχα δεν έχει κρύψει την ενόχλησή της για την προοπτική ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε πάντως ότι πολλές «μακεδονικές» πολιτικές δυνάμεις αμφισβητούν τη νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η κατάσταση είναι αμφίβολη στη “Μακεδονία” μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται από πολλές “μακεδονικές” πολιτικές δυνάμεις. Επίκειται το δημοψήφισμα. Σας καλώ να δείτε στα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Διαδίκτυο τι λέει η Ρωσία γι’ αυτό – δεν λέμε τίποτε που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως υποστήριξη προς τη μία ή την άλλη πλευρά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Μίλοραντ Ντόντικ, πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, της μίας από τις δύο οντότητες που απαρτίζουν τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Ο Λαβρόφ πέταξε μάλιστα ευθείες βολές κατά της Δύσης για τις πρόσφατες αλλεπάλληλες επισκέψεις Ευρωπαίων ηγετών και Αμερικανών πολιτικών στην ΠΓΔΜ και τις πλάτες που βάζουν στον πρωθυπουργό της Ζόραν Ζάεφ ενόψει του δημοψηφίσματος με τις δηλώσεις τους . «Είναι οι ηγεσίες πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, οι εκπρόσωποι της αμερικανικής ηγεσίας. Αν αυτό δεν συνιστά ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις, τότε δεν ξέρω τι θα πρέπει να αποκαλείται “ανάμειξη”», τόνισε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.