ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λεμονάτο μοσχαράκι με πιλάφι

Ένα πεντανόστιμο ξεχωριστό πιάτο διεθνούς φήμης.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστούνια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • ½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 2/3 φλ. νερό
  • 3 σακουλάκια μακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι (375γρ.), parboiled 10’
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το καρότο, τη δάφνη και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, τη σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και 2/3 φλ. νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε 3 σακουλάκια με μακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι και 1 κ.γ. αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε το ρύζι από τα σακουλάκια.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.