ΕΛΛΑΔΑ

«Εκθέτει τη χώρα»

Νέα αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών κατατέθηκε στο ΣτΕ

Μία ακόμη αίτηση για ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, την Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και τον δικηγόρο Γ. Κόκκα.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, η συμφωνία των Πρεσπών εκθέτει την χώρα μας σε κίνδυνο διαμελισμού, και παραχωρεί το όνομα και την γλώσσα των αυτοχθόνων πολιτών της Ελληνικής Μακεδονίας στους Σλάβους της γειτονικής χώρας.

Όπως επισημαίνουν στην αίτηση ακύρωσης οι προσφεύγοντες, με την επίμαχη συμφωνία παραβιάστηκαν σειρά συνταγματικών κανόνων, όπως το άρθρο 82, η συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, αλλά και το άρθρο 2 που κατοχυρώνει την αξία του ανθρώπου σε εθνικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αίτηση αναστολής της επίμαχης συμφωνίας είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούνιο από 13 Μακεδονικές Ενώσεις της ομογένειας και είχε απορριφθεί από το ΣτΕ με το σκεπτικό ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί μη αναστρέψιμες νομικές καταστάσεις. Η κύρια προσφυγή των μακεδονικών οργανώσεων αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του δικαστηρίου τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.