ΚΟΣΜΟΣ

Ζητά δεύτερη συνάντηση

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε θερμή επιστολή στον Τραμπ

Μία «θερμή και θετική» επιστολή στον Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν για να προγραμματίσουν μια δεύτερη συνάντησή τους.

«Ο Λευκός Οίκος θέλει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς και πρόσθεσε: «Είμαστε ανοιχτοί και ήδη έχουμε αρχίσει να διοργανώνουμε μια τέτοια σύνοδο κορυφής».

«Ένδειξη προόδου η στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ»

Η Σάντερς διευκρίνισε επίσης ότι η στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ την Κυριακή ήταν μια ένδειξη προόδου στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς ικανός να φέρει πυρηνικές κεφαλές

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου στη Σιγκαπούρη, ένας Αμερικανός διπλωμάτης είχε παραδώσει στον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας μια επιστολή με αποδέκτη τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Σουνγκ Κιμ, ο Αμερικανός πρεσβευτής στις Φιλιππίνες, ο οποίος έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, παρέδωσε την επιστολή στον Ρι Γιονγκ Χο στο περιθώριο του περιφερειακού φόρουμ των χωρών της Ένωσης των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN). Εκεί, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Ρι αντήλλαξαν χειραψία και χαμόγελα, ενώ είχαν και σύντομη συνομιλία, αλλά δεν υπήρξε επίσημη συνάντηση ανάμεσά τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.