ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πιλάφι με γαύρο

Παραδοσιακό και ταπεινό που συνδυάζει αρμονικά το γαύρο με το ρύζι μπόλικα μυρωδικά και μπαχαρικά.

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος καθαρισμένος από κεφάλι, εντόσθια και κεντρικό κόκκαλο, αλλά όχι φιλεταρισμένος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 900 ml νερό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 500 γρ. μακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι, parboiled
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα
  • φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γαύρο σε ένα σουρωτήρι, τον πλένουμε, τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το νερό και αλατοπίπερο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10 περίπου λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Απλώνουμε τους γαύρους σε ένα λαδωμένο ταψί, τους ραντίζουμε με το κρασί και τους ψήνουμε στο φούρνο για 10 περίπου λεπτά.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μια μεγάλη πιατέλα, αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.

Τοποθετούμε τους γαύρους ολόγυρα και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού, φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.