ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην 197η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς η Φώφη

«Πορεία στον λαό» στον δρόμο προς τις εκλογές

Επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και τη ΝΔ θα εξαπολύει με κάθε ευκαιρία η Φώφη Γεννηματά, στον δρόμο προς τις εκλογές, που στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι δεν θα αργήσουν. Για του λόγου το αληθές, η εκτίμηση είναι ότι θα γίνουν στις αρχές του νέου έτους και πάντως το αργότερο ως τον Μάιο, με το Κίνημα Αλλαγής να επιχειρεί να πείσει ως τότε ότι δεν αποτελεί απλά εναλλακτική λύση απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά την μόνη πραγματική διέξοδο της χώρας από την κρίση.
Σε αυτό το πλαίσιο, στο Κίνημα Αλλαγής δρομολογούν μία νέα ‘πορεία στον λαό’, με σειρά περιοδειών των στελεχών του ανά την Ελλάδα, αλλά και περιφερειακές συνδιασκέψεις, μέσα από τις οποίες θα κλείσουν τις όποιες εκκρεμότητες σε ψηφοδέλτια είτε για τις αυτοδιοικητικές, είτε για τις εθνικές εκλογές. Την ίδια ώρα, προγραμματίζονται θεματικές εκδηλώσεις, με έμφαση στην Παιδεία, την Υγεία, τη Νέα Γενιά, το Δημογραφικό και τις Γυναίκες,ενώ το βάρος πέφτει και στην προετοιμασία της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος Αλλαγής που προγραμματίζεται για τα τέλη του έτους.
Στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στην Τριπολιτσά θα βρεθεί σήμερα και αύριο η Φώφη Γεννηματά προκειμένου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 197 ετών από την Άλωση της πόλης. Εκεί,θα έχει και πλήθος επαφών και συζητήσεων με τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να λυθεί ο γρίφος της εκπροσώπησης του κόμματος στην περιοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και γιατί όχι σε κάποιον βαθμό και στις εθνικές.

Στο μεταξύ, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες, από την Μόρια όπου βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών. Κάνοντας λόγο για ‘τραγική κατάσταση’ και για ‘κόλαση’, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της αποτυχία. «Είχαμε προσφυγική κρίση. Την έκανε ανθρωπιστική», είπε, αναδεικνύοντας τις κυβερνητικές ευθύνες,τόσο αναφορικά με την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών, όσο και με την ‘ανικανότητα’της κυβέρνησης να διαχειριστεί με διαφάνεια τους σημαντικούς πόρους που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την χώρα μας. «Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες», είπε, θυμίζοντας με νόημα ότι πρόκειται για έδαφος και σύνορα τηςΕΕ, που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως εδάφη χώρας του τρίτου κόσμου.Για αυτόν τον λόγο και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του κόμματός της για τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο, που συνοψίζονται σε :

-         Θέσπιση ‘Αποκεντρωμένου Οργανισμού’ για την Προώθηση της Συνεργασίας στα Νησιά και τις Συνοριακές Περιοχές της ΕΕ με έδρα την Μυτιλήνη

-         Ανακήρυξη σε ετήσια βάση «Περιοχών Ειδικού Ενδιαφέροντος για το Μέλλον της Ευρώπης», μεπρώτη τη Λέσβο

-         Άμεση παρέμβαση για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου.

Στην κυβέρνηση όμως, επιτέθηκε η Φώφη Γεννηματά με αφορμή και τα εθνικά θέματα, αλλά και την Οικονομία. «Η ζημιά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτάνει βαθιά στην ελληνική κοινωνία», είπε, ζητώντας την ‘στρατηγική ήττα’ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την μη παλινόρθωση της Δεξιάς. «Λύση για την χώρα δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς», είπε, ζητώντας την ψήφο του κόσμου στο Κίνημα Αλλαγής, που όπως είπε «σημαίνει ένα ισχυρό ‘ναι’ σε προοδευτική αλλαγή».

Έθεσε μάλιστα τους νέους στρατηγικούς στόχους για την χώρα ως εξής :

-         Να επιστρέψουμε ισχυροί στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων

-         Να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της μεταναστευτικής κρίσης που εντείνεται

-         Να ξαναχτίσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος

-         Να ανασυγκροτήσουμε τη Δημοκρατίας μας, με μία Νέα Μεταπολίτευση

-         Να ανασυντάξουμε την Πολιτεία μας, με βάση ένα Αποκεντρωμένο, Σύγχρονο Κράτος

-         Να πούμε αλήθειες για το Δημογραφικό

-         Να θέσουμε σε εφαρμογή το «Σχέδιο Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.