ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία

Πώς άναψε η φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» - Μέσα σε 4 λεπτά επεκτάθηκε η πυρκαγιά

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από την έρευνα ειδικών, για τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», εξαιτίας της οποίας έζησαν εφιαλτικές στιγμές 875 επιβάτες μέχρι να αποβιβαστούν στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού που επικαλείται η εφημερίδα «Εθνος», η αιτία της φωτιάς στο πλοίο ήταν ένα βραχυκύκλωμα σε μοτέρ φορτηγού - ψυγείου, που βρισκόταν στο γκαράζ.

Οι ειδικοί, μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόλις σε τέσσερα λεπτά η φωτιά επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό, που δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί.

Οι πυράντοχες θύρες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που έκλεισαν και στεγανοποίησαν μεγάλα κομμάτια του πλοίου και το σύστημα πυρόσβεσης που δημιούργησε στα γκαράζ τεχνητή ομίχλη νερού, χωρίς να κινδυνεύσει να πλημμυρίσει το πλοίο, ήταν οι λόγοι που δεν επεκτάθηκε περαιτέρω η φωτιά.

Αν το πλοίο δεν ήταν καλής κατασκευής ή επαρκώς συντηρημένο, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω και ίσως βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια πολύνεκρη τραγωδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.