ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Ιταλία από τις δηλώσεις Μοσκοβισί για τους «πολλούς μικρούς Μουσολίνι»

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, απάντησε στον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ότι «υπάρχει ένα κλίμα που μοιάζει με εκείνο της δεκαετίας του '30» και ότι «μπορεί να μην υπάρχει ένας Χίτλερ, αλλά ίσως, πολλοί μικροί Μουσολίνι». Τόνισε, παράλληλα, ότι «η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα».

«Η στάση μερικών Ευρωπαίων επιτρόπων είναι απαράδεκτη. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπουν στον εαυτό τους να λένε ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί μικροί Μουσολίνι. Δεν τους το επιτρέπουμε, πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ιταλία έχει την κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή στήριξη σε όλη την Ευρώπη» και πως «πρόκειται για αχαρακτήριστες κρίσεις μιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία σε έξι με οκτώ μήνες δεν θα υπάρχει πια, διότι οι πολίτες στις Ευρωεκλογές θα στείλουν στο σπίτι τους μεγάλο μέρος των "ευρωγραφειοκρατών"».

«Στους κυρίους αυτούς δεν θα δώσουμε εμείς το μάθημα, ως κυβέρνηση, αλλά οι ιταλοί πολίτες στις επόμενες Ευρωεκλογές», κατέληξε ο Ντι Μάιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.