ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα αλλοδαπών

Συλλήψεις για αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό στα Χανιά

Κύκλωμα αλλοδαπών που θησαύριζαν διοχετεύοντας μεγάλες ποσότητες αφορολόγητων πακέτων τσιγάρων και καπνού στην αγορά των Χανίων, εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αντιλήφθηκαν ότι κάτι ύποπτο κρυβόταν στην επιχείρηση ιδιοκτησίας ενός 61χρονου.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος αλλοδαπός υπεύθυνος του καταστήματος διέθετε προς πώληση 450 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και τον συνέλαβαν. Μαζί με αυτόν, συνελήφθη και ένας 30χρονος ομοεθνής του ο οποίος βρισκόταν στην επιχείρηση και στην κατοχή του βρέθηκαν 89 λαθραίες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά τέσσερα κιλά και 450 γραμμάρια καπνού.

Ακολούθησε έλεγχος στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 31χρονου και στο εσωτερικό του βρέθηκαν 19.125 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από το λαθρεμπόριο καπνικών ειδών. Οι ποσότητες καπνού και τσιγάρων παραδόθηκαν στο Τελωνείο Χανίων και οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην Ασφάλεια, που ερευνά αν εμπλέκονται και άλλοι στο κύκλωμα. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.