ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι υποψιάζεται και τι φοβάται το Μαξίμου

Συναγερμός για «ακροδεξιά προβοκάτσια» στη ΔΕΘ

Μερικές μόλις μέρες έμειναν για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και στην κυβέρνηση βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις πως δεν αποκλείεται να διοργανώνεται «θερμή υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα από συγκεκριμένους ακροδεξιούς κύκλους της Θεσσαλονίκης.

Οι σχετικές υποψίες, αλλά και πληροφορίες, έχουν έρθει εδώ και καιρό σε γνώση της κυβέρνησης, καθώς πέραν της αντικυβερνητικής τάσης που αναμένεται να εκδηλωθεί, υπάρχει πάντα και το Μακεδονικό στο προσκήνιο. Στόχος, λοιπόν, του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και της Κατεχάκη είναι να ολοκληρώσει ανεμπόδιστα ο Αλέξης Τσίπρας το πρόγραμμά του στην Θεσσαλονίκη το ερχόμενο σαββατοκύριακο, ήτοι να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ –όπου θα είναι τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ- να απευθύνει κανονικά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου και να δώσει το «παρών» το μεσημέρι της Κυριακής στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Εθνικιστικό συλλαλητήριο

Τούτων δοθέντων, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις προετοιμασίες για το εθνικιστικό συλλαλητήριο, που έχει προαναγγελθεί για το ερχόμενο Σάββατο. Άλλωστε, εδώ και καιρό, πληροφορίες από τη «νύμφη του Θερμαϊκού» ήθελαν γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους της πόλης να διοργανώνουν προβοκάτσια κατά της κυβέρνησης, με τη συνδρομή ακραίων εκκλησιαστικών κύκλων. Μάλιστα, το γεγονός ότι αναζωπυρώνεται και το Μακεδονικό προφανώς κάθε άλλο παρά βοηθάει για την εκτόνωση του κλίματος. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που δεν κρύβουν, μιλώντας στο matrix24.gr, την υποψία τους πως συνδρομή στο εθνικιστικό συλλαλητήριο έχει παράσχει και η ΝΔ. Άλλωστε, στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν πηγές της κυβέρνησης δύο ενδείξεις: πρώτον, την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανασύρει μία δήθεν αποκάλυψη των Wikileaks από το 2008 για να φέρει στο προσκήνιο την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών και, δεύτερον, το κλίμα «έντασης» που καλλιεργούν συγκεκριμένα ΜΜΕ φιλικά προς τη ΝΔ. Ο λόγος για δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα προστατεύεται από ισχυρή δύναμη αστυνομικών και κάνουν λόγο για «σιδηρόφρακτη ομιλία». Κυβερνητικά στελέχη, λοιπόν, βλέπουν πίσω από αυτά τα «ρεπορτάζ» την καλλιέργεια κλίματος «πολιορκίας» για τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καίτοι δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για… ειδική «διμοιρία» των ΜΑΤ που δήθεν θα προστατεύει τον πρωθυπουργό.
Όπως και να ‘χει, το προσεχές σαββατοκύριακο θα αποτελέσει διπλή δοκιμασία για την κυβέρνηση: σε επιχειρησιακό επίπεδο ουσίας, η Αστυνομία, αλλά και η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα δοκιμαστούν ως προς την διαχείριση του συλλαλητηρίου και τυχόν «εκτρόπων». Επίσης, σε επίπεδο εντυπώσεων, προφανώς και δε θα ήταν το καλύτερο για τον Αλέξη Τσίπρα να δείξει ότι χρειάζεται ειδική αστυνομική δύναμη για να κινηθεί στην Θεσσαλονίκη…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.