ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία

Συνελήφθη η συμμορία που «χτυπούσε» τα παγκάρια των εκκλησιών

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες πρωινές ώρες, συνελήφθησαν ένας 29χρονος, ένας 22χρονος, ένας 18χρονος και ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα από το Δεκέμβριο του 2016, ενώθηκαν σε συμμορία μαζί με 27χρονο συνεργό τους, διαπράττοντας από κοινού, αλλά και με διαφορετικές συνθέσεις, κλοπές σε περιοχές της Πιερίας με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.
Συγκεκριμένα από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν συνολικά:
26 διαρρήξεις – κλοπές σε παγκάρια εκκλησιών,
διαρρήξεις – κλοπές σε δύο εξοχικές κατοικίες,
2 διαρρήξεις – κλοπές σε δημοτικό κέντρο αναψυχής και κυλικείο σχολικού συγκροτήματος,
κλοπές καυσίμου από δύο σταθμευμένα οχήματα και
16 απόπειρες κλοπής χρηματικών ποσών από παγκάρια Ιερών Ναών.

Αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 32.000 ευρώ. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον 14 ατόμων (11 ανδρών και 3 γυναικών) ηλικίας 21 έως 53 ετών και ανήλικης, για κατά περίπτωση κλοπή, αποδοχή κλεμμένων αντικειμένων, κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, ο οποίος μαζί με τον 29χρονο συλληφθέντα, προμηθεύτηκαν στις αρχές του 2017 στη Βουλγαρία, πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 20.000 ευρώ, τα οποία διέθεσαν στην αγορά.
6 ατόμων (5 Έλληνες και 1 αλλοδαπός) για κλοπές και συνδρομή στα μέλη της συμμορίας.
4 ατόμων (3 Έλληνες και ένας αλλοδαπός), οι οποίοι προμηθεύτηκαν έναντι χρηματικών ποσών μέρος των κλεμμένων αντικειμένων.
4 γονέων, για παραμέληση εποπτείας των ανηλίκων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων σε περιοχές της Πιερίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια, φυσίγγια, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί και κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσα στο οποίο εντοπίσθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Πηγή: www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.