ΕΛΛΑΔΑ

Με διπλή επιχείρηση των αστυνομικών αρχών

Συνελήφθησαν δύο νεαροί για λαθρεμπόριο καπνικών ειδών στη Θεσσαλονίκη

Με μια διπλή επιχείρηση, οι αστυνομικοί του τμήματος Παιονίας από το Κιλκίς έβαλαν τέλος στην δράση δυο νεαρών αλλοδαπών λαθρεμπόρων καπνικών ειδών που είχαν διαφορετικές έδρες στην ίδια περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου έκρυβαν χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού.

Κατά την πρώτη επιχείρηση, συνελήφθη ένας 24χρονος ο οποίος διαπιστώθηκε ότι σκόπευε να διοχετεύσει στην παράνομη αγορά 4.030 πακέτα τσιγάρων και 235 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 11 κιλών και 750 γραμμαρίων διαφόρων εταιρειών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Στη δεύτερη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε ένας 23χρονος που προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη απωθώντας τους αστυνομικούς. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν 910 πακέτα τσιγάρων και 23 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους ενός κιλού και 150 γραμμαρίων.

Όλα τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ο έλεγχος σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Χαλκίδα από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας, απέδειξε ότι διέθετε προς πώληση δυο κιλά και 550 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και 730 λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών που κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Στον Προμαχώνα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών ένας 40χρονος Λευκορώσος, ο οποίος μετέφερε με το όχημα που οδηγούσε δυο δοχεία με συνολικά 38 λίτρα πετρέλαιο, χωρίς να τα δηλώσει για να μην καταβάλει φόρους και δασμούς. Τα καύσιμα και το όχημα κατασχέθηκαν και ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.