ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία

Συριακός πύραυλος S-200 εδάφους-αέρος κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος

Ο ρωσικός στρατός λέει ότι η ισραηλινή επιδρομή στη Συρία πυροδότησε μια αλυσίδα γεγονότων, η οποία οδήγησε στην κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 από ένα συριακό πύραυλο εδάφους-αέρος S-200. Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει ανάλογα, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τη Δευτέρα το βράδυ τέσσερα μαχητικά F-16 του Ισραήλ επιτέθηκαν στη Λατάκια της Συρίας μετά την προσέγγισή τους από τη Μεσόγειο, ανέφερε δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Τρίτη. Τα ισραηλινά αεροπλάνα ήρθαν σε μικρό υψόμετρο και "δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση για άλλα αεροσκάφη και σκάφη στην περιοχή", ανέφερε η Μόσχα.

Ο ρωσικός στρατός είπε ότι η φρεγάτα του Γαλλικού Ναυτικού "Auvergne" καθώς και ένα ρωσικό αεροπλάνο Il-20 ήταν στην περιοχή της ισραηλινής επιχείρησης.

"Οι Ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροπλάνο ως κάλυψη και το έθεσαν ως στόχο των δυνάμεων αεροπορικής άμυνας της Συρίας. Κατά συνέπεια, το Il-20, το οποίο έχει διατομή ραντάρ πολύ μεγαλύτερο από το F-16, καταρρίφθηκε από ένα βλήμα του συστήματος S-200 ", ανέφερε η δήλωση.

Το ρωσικό υπουργείο τόνισε ότι οι Ισραηλινοί έπρεπε να γνωρίζουν ότι το ρωσικό αεροπλάνο ήταν παρόν στην περιοχή, που δεν τους εμπόδισε από την «πρόκληση». Το Ισραήλ επίσης δεν κατάφερε να προειδοποιήσει εκ των προτέρων τη Ρωσία για την προγραμματισμένη επιχείρηση. Η προειδοποίηση ήρθε ένα λεπτό πριν ξεκινήσει η επίθεση, η οποία "δεν άφησε χρόνο για να μετακινήσει το ρωσικό αεροπλάνο σε ασφαλή περιοχή", ανέφερε η δήλωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.