ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στροφή 180 μοιρών από την αντιπολίτευση

Σκόπια: Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Στροφή 180 μοιρών επιχειρεί ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

«Εάν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές και η πλειοψηφία των πολιτών ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του ονόματος, το VMRO-DPMNE θα το σεβαστεί», δήλωσε ο Μίτσκοσκι κατά τη διάρκεια πολιτικής τηλεοπτικής εκπομπής.

Επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τόνισε ότι η έκκληση προς τους πολίτες «να πράξουν κατά συνείδηση» συνιστά πατριωτική στάση.

Ερωτηθείς γιατί το VMRO-DPMNE δεν κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «κατά», ο Μίτσκοσκι είπε ότι θα το έκανε αν το ερώτημα του δημοψηφίσματος αφορούσε αποκλειστικά την Συμφωνία των Πρεσπών και αν δεν χειραγωγούσε τους πολίτες, συνδέοντας την Συμφωνία των Πρεσπών με ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ο Μίτσκοσκι που αντιμετωπίζει προβλήματα συνοχής στο κόμμα του, ξεκαθάρισε ότι εάν υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, τότε θα καλέσει τους βουλευτές τους να ψηφίσουν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει το ανεξάρτητο βαλκανικό πρακτορείο Ibna.

Όπως διευκρίνισε για να θεωρηθεί το δημοψήφισμα επιτυχές θα πρέπει να εκπληρωθούν δύο όροι: συμμετοχή άνω του 50% και η πλειοψηφία να ψηφίσει «υπέρ».

Η στροφή 180 μοιρών διαφάνηκε προ ημερών όταν ο Μίτσκοσκι κάλεσε τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν «κατά συνείδηση».

«Η ψήφος είναι θέμα του καθενός. Με τη συνείδηση και το ήθος του, καθένας θα ψηφίσει τι είναι καλύτερο για την οικογένειά του και την αγαπημένη Μακεδονία», είχε γράψει στις 12 Σεπτεμβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.